Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP pleit voor terugkeer Boomplantdag

Geplaatst op: 9 juni 2019

De tijden dat basisschoolkinderen jaarlijks een boompje gingen planten, keert misschien terug. Wethouder Slingerland voelt wel wat voor de suggestie van zijn eigen partij de SGP dat Zwartewaterland zich weer moet aansluiten bij de Nationale Boomfeestdag. Die vindt jaarlijks in maart plaats.

Op die manier kan de gemeente wat doen aan het ‘bomentekort’ in Zwartewaterland. Hier zijn gemiddeld minder bomen dan in de rest van Nederland. Slingerland kwam donderdag tijdens de gemeenteraad zelf met het plan om de industrieterreinen groener te maken. Dat zou kunnen door hekwerken te vervangen door groen.

In het zogenoemde Groenbeleidsplan wordt ook gesproken over natuurlijke speelplekken, groene daken en meer groen dat motiveert om te gaan bewegen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500