Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Team Zwartewaterland terug in Nederland

Geplaatst op: 9 juni 2019

Tekst en foto's Henk Kuik

Het zogenoemde Team Zwartewaterland doet dit weekeinde mee aan de Roparun. Dit is een groot loop- en fietsevenement waaraan bijna vierhonderd teams meedoen en waarvan de opbrengst naar de kankerbestrijding doet. In het Team Zwartewaterland doen vooral inwoners van Hasselt en Zwartsluis mee. Ze lopen en fietsen sinds zaterdag vanuit Hamburg naar Rotterdam. Daar komen ze op Tweede Pinksterdag aan.

Op 1e Pinksterdagmorgen kwam het Roparunteam met een voorsprong van één uur en een kwartier op het loopschema het basiskamp in Sellingen opgerend en gereden. Onder goede loopomstandigheden was het de nacht doorgekomen hoewel er bij het Duitse Bremen een fikse regenbui op het team was neergedaald.

Na de aflossing in het Groningerland ging het via de oostkant van Drenthe. Nieuw Weerdinge, Weerdinge, Emmen, Sleen, Dalen en Coevorden werden aangedaan voordat de provincie Overijssel werd bereikt.

Overal langs de weg werd er geapplaudisseerd voor de passerende teams en aan vele huizen wapperde de Nederlandse driekleur. Kortom, dit maakte het lopen een stuk gemakkelijker, aldus Bert Feenstra. Ook de paden en straten waarop gelopen werd waren een betere kwaliteit dan dat het team bij de drie vorige edities van de Roparun in Noord Frankrijk en België gewend was.

Op het basiskamp in Gramsbergen konden de teamleden veel familieleden en bekenden begroeten.

Tussen Sellingen en het basiskamp in Gramsbergen werd er wederom een kwartier ingelopen op het tijdschema, zodat er een wat langere aflossing was op dit basiskamp dat op de parkeerplaats bij s.c. Gramsbergen gelegen was en waar de teamleden een douche konden nemen bij de voetbalvereniging. Na het douchen wachtte een massage en kon er gegeten worden.

Vervolgens ging het andere team de avond in op weg naar het basiskamp in Markelo om uiteindelijk op tweede Pinksterdag te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Op de facebookpagina van Team Zwartewaterland worden regelmatig foto’s, video’s en andere updates geplaatst.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500