Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel speelplekken aan vervanging toe

Geplaatst op: 12 juni 2019

Veel speelplekken in Zwartewaterland kampen met een achterstand in onderhoud. De gemeente wil daarom tot 2024 40 procent van alle speeltoestellen vervangen. Daarmee is 700.000 euro gemoeid. Het college van B en W benadrukt in een raadsvoorstel dat de toestellen nog niet onveilig zijn. De gemeenteraad buigt zich volgende week over het plan van het college.

Dat wil de komende jaren ook in de buidel tasten om het onderhoud te verbeteren. Voorstel aan de raad is om jaarlijks 40.000 euro voor het onderhoud uit te trekken, terwijl er nu nog maar een budget van 13.000 euro is. Ook wil het college de komende jaren nadenken over meer multifunctionele mogelijkheden van de speellocaties. Die zijn nu vooral geschikt voor jonge kinderen, terwijl ook jongeren en ouderen meer willen bewegen.

In totaal heeft de gemeente in Zwartewaterland tachtig openbaar speelplekken. Een groot deel daarvan krijgt de komende jaren een nieuw uiterlijk, als de gemeenteraad volgende week instemt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500