Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

William Jansen verkast naar DOS Kampen

Geplaatst op: 13 juni 2019

William Jansen heeft besloten om Sportclub Genemuiden te verruilen voor DOS Kampen. Eerder had hij Sportclub gemeld dat hij komend seizoen zou blijven. “Maar mijn gevoel zegt dat ik in Kampen meer aan speelminuten toekom. Dat vertrouwen had ik in Genemuiden minder”, zegt de middenvelder.

Hij treft in Kampen Frank Jansen en Erik Rotman. Bovendien gaat ook Henrico Abma naar de poelenten. “Daar komt nog bij dat mijn oude trainer Edwin Starke assistent-trainer wordt bij DOS. Daardoor heb ik het gevoel dat ik in een warm nest terechtkom. En het speelt mee dat DOS naar de eerste klasse is gepromoveerd. Ik kan me daar op een goed niveau verder ontwikkelen.”

Volgens Jansen was Sportclub ‘niet blij’ met de keuze, maar was er wel begrip. “Ik snap dat natuurlijk ook wel, omdat ik op een laat tijdstip deze keuze maak. Maar mijn gevoel zegt dat dit beter voor mij is. Bij Sportclub was de concurrentie op het middenveld volgend seizoen weer heel groot.”

Jansen speelde in de jeugd bij PEC Zwolle en maakte na zijn terugkeer de nodige speelminuten bij Genemuiden, maar een basisplek was niet echt in zicht.

Bij DOS Kampen stopt Genemuidenaar Christian Riemens. Hij speelde het afgelopen jaar voor het eerst op Sportpark De Maten. “Het lichaam werkt niet meer mee”, zegt Riemens, die ook bij Genemuiden veel met blessureleed kampte. Hij stopt nu helemaal met voetballen. “Even helemaal geen verplichtingen meer op zaterdag”, klinkt het. Wel gaat hij bekijken of het trainerschap iets voor hem is.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500