Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Reizende expositie maakt indruk

Geplaatst op: 14 juni 2019

“Wat een geweldig idee!”, zegt een vrijwilligster van ’t Olde Staduus als ze de foto’s van de reizende expositie van Fun & Forget ziet hangen. Meer dan honderd beelden zijn tot eind juli te zien op de bovenverdieping van het voormalige gemeentehuis en dat totaalbeeld ziet er inderdaad vrolijk en tegelijkertijd indrukwekkend uit.

Fun & Forget is een project van de gemeente Zwartewaterland voor kinderen die soms thuis op een tweede plaats komen. Dat kunnen jonge mantelzorgers zijn, kinderen van vluchtelingen, maar ook kinderen waar het thuis om andere redenen soms wat lastiger is.

Drie keer per jaar gaan ze daarom onder begeleiding van de Buurtsportcoaches ergens aan de slag. Ze volgde workshops bij Scouting de Veste, gingen naar Indoorsoccer Genemuiden en bowlden in Hotel Zwartewater.

Bij een van de laatste bijeenkomsten volgden de kinderen tussen 6 en 18 jaar een workshop fotografie. Ze mochten een voorwerp meenemen dat ze kracht geeft en waaraan ze houvast hebben en dat legden ze vervolgens vast in beeld. In mei werd een expositie in Hasselt geopend waarop al die vaak bijzondere foto’s, voorzien van een kleine uitleg, voor het eerst te zien waren. En nu hangen de foto’s in ’t Olde Staduus, zodat ook de ouders van Genemuider kinderen en andere belangstellenden het werk kunnen zien.

Een daarvan is van Corné Driessen. Hij had wat medailles en foto’s van zijn gezin meegenomen. “Fun & Forget is heel leuk omdat je altijd leuke dingen doet”, vertelt hij, terwijl hij met zijn vinger naar de gemaakte foto priemt. Hij komt de expositie vrijdagmiddag nog een keer bekijken en laat wat foto’s anderen zien.

In het gastenboekje zijn de eerste reacties al geschreven. De kinderen hopen ongetwijfeld dat er meer complimenten in worden geschreven. Na Genemuiden verhuist de expositie nog naar Zwartsluis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500