Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van de Amsterdamse grachten naar de Hasselter grachten

Geplaatst op: 14 juni 2019

De grachten van Amsterdam kende hij al als zijn broekzak, en vermoedelijk vindt hij binnenkort ook helemaal zijn weg langs de grachten van Hasselt. Peter Wester (31) verruilde het makelaarsvak in de hoofdstad onlangs voor Bonthuis Vaartjes Makelaardij.

“Amsterdam is leuk, maar deze omgeving bleef me trekken”, vertelt Peter over zijn terugkeer naar het oosten. Hij is namelijk opgegroeid in Tuk, onder de rook van Steenwijk. “Hier zijn de mensen toch anders. De drukte in Amsterdam heeft best wat, maar uiteindelijk waardeer ik meer de rust en de cultuur in deze regio. Daarom was het altijd mijn intentie om weer terug te keren.”

Een zoektochtje op LinkedIn bracht hem uiteindelijk in contact met Bonthuis Vaartjes Makelaardij. “Op Funda zag ik dat ze heel actief zijn en bovendien veel woningen verkochten. En dat in de regio waar ik graag weer wilde werken, een klein half uurtje van Tuk. Daarom besloot ik eens te bellen en van het een kwam het ander. Ik wilde graag bij dit kantoor werken en kreeg vervolgens die mogelijk ook. Beter kan niet.”

En dus is Peter bezig met een snelle verkenning van Zwartewaterland. “De omgeving ken ik wel, omdat ik regelmatig fietstochten maak. Ik denk dat de mentaliteit hetzelfde is als die rond Steenwijk. Nu moet ik de verschillende straten van de kernen leren kennen. De namen van de grachten in Hasselt zijn hetzelfde als in Amsterdam, maar verder verschillen ze behoorlijk”, lacht Peter.

Dat geldt ook voor de woningmarkt. In Amsterdam staan de kopers nog net niet in dikke rijen voor een woning. “De vraag is daar veel groter dan het aanbod, waardoor je als makelaar meer tijd in het proces steekt dan in de verkoop. Voor bezichtigingen is weinig tijd. Hier is de markt relatief rustiger en besteed je meer aandacht aan de woning en de mensen. Dat past ook beter bij mij.”

Want het contact met mensen is een van de kanten van het makelaarsvak die hem aanspreken. “Ik ben min of meer door twee vrienden in dit vak gerold. Hiervoor was ik skileraar in de Alpen en op een gegeven moment maak je dan een keuze om weer terug naar Nederland te gaan. Door het enthousiasme van mijn vrienden ben ik een makelaarsopleiding gaan volgen. En daar ben ik nog steeds blij mee.”

En dat geldt ook voor de eerste ervaringen bij Bonthuis Vaartjes. “De eerste week is voorbij gevlogen: vriendelijke mensen, mooie omgeving en leuke collega’s. Ik ga hier helemaal mijn draai vinden.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500