Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van der Weij wil op alle fronten meedoen

Geplaatst op: 29 juni 2019

Flip Visscher in gesprek met het nieuwe trainerstrio. Foto Helmich Lubberts

“Op alle fronten meedoen”, zegt Rene van der Weij over zijn doelstellingen voor de komende voetbaljaargang. Hij is dan voor het eerst trainer van Sportclub Genemuiden. Net als de andere nieuwelingen werd hij zaterdag gepresenteerd aan het publiek.

“Meedoen om de periodetitels en bovenin meedraaien. En de beker vind ik heel belangrijk”, lichtte Van der Weij zijn antwoord toe aan presentator Flip Visscher. “Minimaal top vijf”, zette die voor en na enig aarzelen klonk het ‘afgesproken’ van Van der Weij, die eerst nog een wat veiliger antwoord koos: ‘Het beter doen dan afgelopen jaar.”

Dat kan al snel, denkt de criticaster vermoedelijk. Na een uiterst moeizaam seizoen vertrokken veel spelers en bovendien maakte trainer Jan van Raalte het seizoen niet af. Zoals elke jaargang is er weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen en aan Van der Weij de taak om die in te koppen. Hij koos na Buitenpost voor Genemuiden. “Een club met veel toeschouwers en mogelijkheden”, lichtte hij zijn keuze toe.

De klus moet hij klaren met assistent-trainer Arnie Pot. De sportleraar uit Zwolle heeft een langdurig verleden bij Be Quick ’28, waar hij de gouden periode meemaakte waarin hij menig robbertje met Sportclub uitvocht. “In februari werd ik benaderd voor Genemuiden en daar werd ik meteen enthousiast van. Na een gesprek wist ik het zeker”, aldus Pot, die nooit eerder samenwerkte met Van der Weij. “Arnie is een warme en enthousiaste persoon, die volgens mij prima bij Genemuiden past”, vindt de hoofdtrainer.

Pot had een mooie boodschap aan de spelers, als antwoord op Flip Visscher die terugverlangt naar de tijden dat Sportclub stond voor ‘onverzettelijkheid’ en ‘saamhorigheid’. “Het is belangrijk dat spelers zich thuis voelen, maar daarin moeten ze ook zelf investeren. Leg contacten met de supporters en zorg dat je over tien jaar terugkijkt op een mooie periode bij Genemuiden en dat je daar nog vaak aan denkt. Dat gevoel is heel belangrijk”, aldus Pot.

Het trainersduo krijgt met name op maandagavond gezelschap van Genemuidenaar Dick Beens. Hij gaat individueel met spelers aan de slag, in de hoop dat ook eigen jongens makkelijker de stap naar het eerste kunnen zetten. “Dick is een clubman die in het eerste elftal heeft gespeeld. Hij gaat belangrijk werk doen en we zijn blij dat hij deze taak op zich wil nemen”, aldus Van der Weij.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500