Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe ‘buitenlanders’ moeten Sportclub impuls geven

Geplaatst op: 29 juni 2019

Jeugdspelers gaven een tasje met typisch Genemuider producten aan de nieuwelingen. Foto Helmich Lubberts

De tijden dat nieuwe gezichten bij Sportclub Genemuiden een zeldzaamheid waren, zijn lang geleden. Ook de groen-witten presenteren tegenwoordig elk jaar een peloton nieuwe spelers die een eerder peloton moeten opvolgen. Genemuiden haalde voor elke linie versterking van buitenaf. Ook de versterkingen presenteerden zich zaterdag aan de supporters en de pers.

Bij de nieuwkomers zitten jongens met een lang verleden in het betaalde voetbal. Martijn van der Laan leidde de verdediging van Groningen en Cambuur en moet met zijn ervaring nu voor rust in de achterhoede zorgen. “De afgelopen jaren kwam ik bij Cambuur weinig aan spelen toe en uiteindelijk heb ik mijn contract laten ontbinden. Er was wat interesse uit Thailand en Bulgarije, maar daar had ik geen goed gevoel bij. Ik richt me nu op een maatschappelijke loopbaan”, zegt Van der Laan, die via nieuwe trainer Van der Weij met Genemuiden in contact kwam. Hij kent Van der Weij van Cambuur.

Dat geldt ook voor Boutzamar, die overkomt van Harkemase Boys. Hij heeft ook een verleden bij Cambuur. “Vorig jaar heb ik een mooi seizoen bij Harkemase Boys gedraaid, maar ik ga verhuizen naar Zwolle. De afstand tot Harkema vond ik te groot, waardoor ik in deze regio een club zocht”, vertelt de middenvelder, die zichzelf als een verbinder betitelt. Hij mag graag de bal in de voeten hebben en de voorhoedespelers aan het werk zetten. “En we hebben veel kwaliteit voorin, dat moet lukken.”

Boutzamar kent Jens Jurn Streutker ook van zijn periode in Harkema. Ook deze verdediger speelt dit seizoen bij Genemuiden. Ooit was hij een toptalent van Heerenveen en via Heracles, MVV en Emmen kwam hij uiteindelijk bij de amateurs terecht. Ook hij richt zich nu op een andere toekomst. “Het betaald voetbal heb ik uit mijn hoofd gezet. Ik heb een vrouw en kind en dus andere prioriteiten”, zegt Streutker, die bij een meubelfabriek in zijn woonplaats Hoogeveen werkt. Daar speelt hij komend seizoen ook tegen zijn broer, die bij HZVV onder de lat staat.

Dichter in de buurt woont Jermain Wobbes. De snelle aanvaller komt uit Meppel en scoorde de afgelopen jaren aan de lopende band in de zondaghoofdklasse voor Alcides. “Ik ben door mijn huidige trainer van buitenspeler tot spits omgevormd. Ineens bleek ik makkelijk te scoren”, vertelt de Meppeler, die door de eigenaar van Herberg het Plein in Meppel op het spoor van Genemuiden is gezet. Hij spreekt overigens liever met zijn voeten dan met zijn mond.

De laatste nieuwkomer van buitenaf is Patrick Jansen. De doelman komt over van CSV Apeldoorn, maar kon zaterdag niet aanwezig zijn.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500