Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eigen jeugd klopt op de deur

Geplaatst op: 29 juni 2019

Foto's Helmich Lubberts

Vraag een jeugdspeler naar zijn ambitie voor het komende voetbalseizoen en geheid dat hij ‘zoveel mogelijk minuten’ antwoordt. Dat geldt ook voor de jongeren, soms al met wat meer ervaring, die dit jaar aan de eerste selectie zijn toegevoegd. Zij vertelden ook over hun doelstellingen tijdens de spelerspresentatie van Sportclub Genemuiden.

Een rijbewijs hebben ze blijkbaar dit jaar allemaal wel, want net als de nieuwkomers mochten ook de jongeren met een fraaie bolide van Koster & Hogeslag Sportpark de Wetering op rijden. Daar wachtte Flip Visscher, dit jaar gelukkig weer de presentator van dienst, met een aantal vragen.

De eerste jongeling is er een met een verleden. Olivier Duinkerken debuteerde ooit voor Genemuiden in de Topklasse, toen een groot aantal jeugdspelers moest aantreden vanwege een vloedgolf aan blessures. “Daarna ben ik voor mijn studie naar Groningen verhuisd en heb ik bij Oranje Nassau gespeeld. Drie keer in de week naar Genemuiden was gewoon te ver”, zegt de Zwollenaar, die ondertussen afgestudeerd fysiotherapeut is. Vorig seizoen speelde hij al in het tweede en nu sluit hij weer aan bij de eerste selectie. Duinkerken, die ooit van PEC naar Genemuiden kwam, richt zicht op een basisplek.

Dat is vermoedelijk nog wat te hoog gegrepen voor Nathan Bos, die afgelopen week nog aan de selectie is toegevoegd, omdat William Jansen zijn heil in Kampen zoekt. Bos debuteerde afgelopen seizoen al wel voor het eerste. “Ik ga lekker meetrainen en hoop veel dingen op te steken”, zegt Bos, die in IJsselmuiden woont en aan de Kamperzeedijk is geboren. Dat de stap naar het eerste geen utopie is, laat Bart Jan Brouwer zien. Hij speelde het afgelopen seizoen al veel en heeft nu definitief een plekje bij het eerste. “Met hard werken kom je een eind”, zegt hij. De verdediger is bezig aan een tussenjaar. Hij hoopt volgend seizoen op een plekje bij het Korps Mariniers.

Genemuidenaar Jur van Dalfsen is ook nieuw bij het eerste. Net als zijn broers Job en Rik is hij onderdeel van de selectie. De middenvelder debuteerde afgelopen jaar al sterk en lijkt een kanshebber voor de nodige speelminuten. Hij wil ook genieten. “Van Arend van de Wetering, een vriend van me, heb ik gehoord over die uitwedstrijd voor veel publiek bij Berkum. Dat soort wedstrijden hoop ik ook te gaan spelen.”

En dat geldt vermoedelijk ook voor Harne Lassche, de inwoner van Sint Jansklooster maakt ook de stap naar het hoogste niveau. Hij speelt al veel seizoen bij Genemuiden en maakte tussentijds nog een uitstapje naar PEC. “Genemuiden is een echte voetbalstad en Sportclub is een warme club. Ik ben me hier helemaal thuis gaan voelen”, aldus de middenvelder.

De laatste speler die de stap van het tweede naar het eerste maakt is Gerhald Visscher. Hij speelde eerder ook al voor Genemuiden. “Daarna ben ik naar FC Meppel en Go-Ahead Kampen gegaan. Vanwege mijn studie verliep het laatste jaar in Kampen wat rommelig. Na een jaar bij het tweede zit ik nu weer bij het eerste. Ik heb nog veel passie voor het voetbal”, aldus Visscher.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500