Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tickets regiokampioenschappen voor Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 1 juli 2019

Jeanine Fuite, Beanke Roeland en Joel Zwanepol

Afgelopen weekend werd het kringkampioenschap van kring NWO-NOP gehouden bij de Strandhoeve in Baarlo. Meerdere Zwartewaterruiters kwamen succesvol aan start en wisten een startplaats te bemachtigen voor de regiokampioenschappen van Overijssel. Zowel bij de pony’s als de paarden en bij zowel het springen als de dressuur werden tevens verschillende dagprijzen gewonnen.

Bij de klasse L paarden springen werd het klassement veelal gevuld door Zwartewaterruiters. In deze rubriek won Jan Beens met zijn paard Dion een 2e prijs. Alène van Wendel-Roeland zadelde voor dezelfde rubriek haar paard Jasmijn. Zij behaalden een 4e prijs. De 5e prijs ging naar Joël Zwanepol met het paard Hero. Beanke Roeland behaalde met haar paard Jelrelia een 6e prijs. Naast het starten met Jelrelia, had Beanke ook succes in de klasse B en de klasse M. In de klasse B haalde ze met Kensington Blue de titel Kringkampioen klasse B binnen, waarna ze ook een 4e prijs in ontvangst mocht nemen voor het deelnemen met Kaydina.

In de klasse M viel ze met Ina’s Girl net buiten de prijzen, maar werden wel afgevaardigd voor de regiokampioenschappen. Joël Zwanepol had in deze rubriek Davona gezadeld en zeker niet zonder resultaat. De combinatie werd 1e over de rubriek klasse M/Z en mocht zich Kringkampioen klasse M noemen. Jeanine Fuite won in dezelfde rubriek klasse M/Z een 3e prijs en werd met haar paard General Kringkampioen klasse Z.

Bij de pony’s dressuur werd eveneens het beste beentje voorgezet. Briëtt Breman reed een nette proef in de klasse M1 cat. D/E met haar pony Coco en zij werden met 63,58% Kringkampioen over deze klasse.

Daphne Visscher reed met Orchid’s Château mee in de klasse L2. Zij behaalden een 2e plaats met 63,25%. Ook zadelde zij haar paard SLV’s Wish voor de klasse L1 dressuur. Met 66,33% mochten zij een 2e prijs in ontvangst nemen.

In de klasse M2 kwam Erika Henniphof met haar paard Enouk knap aan start. Met nog geen 1% verschil op de titelwinnaar, behaalden zij een 2e prijs met 65,67%.

Overige afgevaardigden bij de paarden dressuur zijn Louanne Eenkhoorn met Kenzo del Estoril in de klasse L1 en Jenine Altena met Imposant in de klasse M1.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500