Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub moet kilometers maken

Geplaatst op: 1 juli 2019

De nieuwe trainers van Sportclub krijgen interessante competitie voorgeschoteld.

Spelers en supporters van Sportclub Genemuiden moeten komend seizoen veel kilometers maken. Dat is de conclusie na de indeling die de KNVB dit weekeinde presenteerde. Sportclub Genemuiden krijgt veel nieuwe en onbekende tegenstanders uit Noord-Holland erbij. Daarnaast blijven de streekderby’s ook op het programma staan.

Wie houdt van een weekendje Amsterdam zit komend jaar goed. Genemuiden moet naar de Amsterdamse clubs Swift (overgekomen uit Hoofdklasse A, waar het als 10e eindigde) en De Dijk dat in twee jaar tijd afzinkt van de tweede divisie naar de hoofdklasse.

Nieuw is ook Purmersteijn uit Purmerend dat voor een seizoen de overstap van de zondag naar het zaterdagvoetbal gaat maken. Daarmee komt de club tegemoet aan een vraag van de KNVB die moeite had om de indelingen op zaterdag compleet te krijgen. De wedstrijden in Purmerend worden allemaal op zaterdagavond gespeeld. Een latertje dus voor Genemuiden. Ook RKAV Volendam is in B ingedeeld. Die ploeg lijkt mee te gaan doen om het kampioenschap, want de Volendammers eindigden afgelopen seizoen als tweede in de Hoofdklasse A.

Ten opzichte van afgelopen jaar zijn ook het gepromoveerde HZVV, NSC Nijkerk en het uit de derde divisie gedegradeerde Eemdijk nieuw in de Hoofdklasse B. Gebleven zijn Buitenpost, Flevo Boys, ACV, Urk, Deto, Staphorst, Berkum en SDC Putten. Buiten de promovendi en degradanten ontmoet Genemuiden komend seizoen ook DUNO en AZSV niet meer. Die zijn ingedeeld in de Hoofdklasse A.

Al met al lijkt de Hoofdklasse B een zware competitie te worden met veel clubs die bovenin kunnen meedraaien.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500