Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruben Breman neemt de Groene Lantaarn over

Geplaatst op: 2 juli 2019

Ruben Breman wordt de nieuwe eigenaar van De Groene Lantaarn Mode. Dat maakt hij samen met de huidige eigenaresse Josita van de Wetering dinsdag bekend. Josita en echtgenoot Henri blijven voorlopig wel bij de zaak betrokken. Josita en Ruben vertellen het hele verhaal in deze dialoog:

Josita van de Wetering is een ervaren onderneemster. Al bijna twintig jaar runt ze samen met haar man Henri De Groene Lantaarn in Genemuiden. Ze is 43 en moeder van een tweeling.

Ruben Breman is een jonge hond en gaat met ingang van 1 augustus de Groene Lantaarn overnemen. De 24-jarige Genemuidiger is weliswaar jong, maar bezit over een goede handelsgeest en weet wat verkopen is. Zijn motto: doe het goed of doe het niet!

Josita: ‘Weet je dat ik ook 24 was toen ik bijna twintig jaar geleden de Groene Lantaarn overnam. Grappig dat de geschiedenis zich lijkt te herhalen.’

Ruben: ‘Toeval bestaat niet, daar ben ik van overtuigd. Ik wist altijd al dat ik ooit een eigen winkel wilde hebben. Dat dat dan deze mooie zaak is geworden in mijn geboorteplaats, eh, woonplaats, is een droom die uitkomt.’

Josita: ‘Ja, je bent hier niet geboren he?

R: ‘Nee, ik kom uit Colombia en ben geadopteerd. Ik ben momenteel erg bezig met zaken als waar kom je vandaan, wat is je afkomst. Ik heb het boek van voetballer Memphis Depay op mijn nachtkastje liggen. Ik vind het inspirerend om te lezen over de zoektocht naar zijn roots.’

J: ‘Memphis wie?’

R: ‘Die voetballer, weet je wel. Met die tattoos. Echt een hele goede en met een verhaal. Zelf ben ik nog nooit terug geweest naar mijn geboorteland,  ik hoop dat die tijd ooit mag komen. Samen met mijn vriendin Marlijn zijn wij wel gek op reizen. Maar mijn echte uitlaatklep is toch wel de sportschool hoor. Daar stond ik vanmorgen om zeven uur alweer. Je moet immers wel een beetje fit blijven.’

J: ‘Klopt, want het runnen van een zaak zoals De Groene Lantaarn is echt topsport. Ik heb er de afgelopen jaren veel uren ingestopt. Uren die ik nu wat meer in ons gezin ga stoppen. Het draait soms om keuzes maken in het leven en dit is het perfecte moment om mijn aandacht wat te verleggen van werk naar privé. Ik wist dat jij ambities had. Toen ik je belde was je ook meteen enthousiast. Ik waardeer jouw eerlijkheid en bevlogenheid. Aan jou kan ik met een gerust hart doorgeven wat Henri en ik de afgelopen jaren hebben opgebouwd.’

R: ‘Mooi om te horen, ik ga d’r voor! Ik weet dat de handel in mijn bloed zit. Ik heb een aantal jaren geleden al eens kleding opgekocht en doorverkocht aan vrienden en familie. Dat vond ik super om te doen. Ik werk nu bij een modezaak, maar ik heb zin om te leren. Ik ben blij dat jij me het komend jaar samen met Henri alles wil laten zien en leren. Gelukkig ga je niet achter de geraniums zitten haha.’

J: ‘Ben je gek? Ik heb energie voor tien en ontzettend veel zin in het komend jaar. Henri ook. Hij werkt al bijna 25 jaar bij defensie en gaat daar een nieuwe uitdaging aan, maar blijft ook jou achter de schermen ondersteunen met alle cijfertjes die er toe doen. Ik heb het afgelopen half jaar al beetje bij beetje afscheid genomen. En ik krijg hopelijk wat meer tijd voor mijn gezin en hobby’s. Ik heb de afgelopen jaren te vaak ‘nee’ moeten zeggen…’

R: ’Dat is precies de reden waarom ik nog thuis woon en dat voorlopig ook blijf doen. Ik wil me helemaal focussen op De Groene Lantaarn en elke cent en elk uur hier in steken. De Groene Lantaarn is waar mijn hart ligt. Ik kwam hier al geregeld over de vloer en werd dan blij van de positieve sfeer. Het team is geweldig en dat beeld werd afgelopen vrijdag alleen maar bevestigd, toen ik werd voorgesteld aan het personeel. Het voelde als een warm bad. Ik heb zoveel zin om hier echt aan de slag te gaan. Maar ik ga wel proberen om ook tijd te maken voor mijn familie en vriendin.’

J: ‘Nou, anders trap ik wel voor jou op de rem haha! Want als er één ding is wat ik over mocht doen, dan is het om een betere balans te vinden tussen werk en privé. Want juist omdat het werk zo ontzettend leuk is, is het soms moeilijk om maat te houden. Terwijl ik ook zo geniet van andere dingen, zoals glossy’s doorspitten en reizen. Waar geniet jij eigenlijk van Ruben?’

R: ‘Nou fitness dus, en shoppen. Maar ook van lekker eten en samen zijn met de mensen waar ik om geef. Ik ben best ijdel en hou dus van mooie kleren. Dat komt goed uit, ik kan hier mijn hart ophalen.‘

J; ‘Ik merk wel dat de man uit de regio zich straks bij jou kan uitleven qua shoppen. We hebben immers ook al twee nieuwe merken hebt ingekocht, 7Square en Pure White. Maar je gaat de dames niet vergeten he? Wie zou jij graag willen kleden?

R: ‘Maxima natuurlijk. Wat een prachtige vrouw en wat een stijl! Wie vind jij leuk?

J: ‘Ook Maxima. Ze heeft stijl, is zeer slim en is ook heel sociaal. Allemaal eigenschappen die haar tot een voorbeeld maken voor menig vrouw. Maar ik moet ook meteen denken aan Annemarie van Gaal, wat een topwijf. Zou me ook niks verbazen als zij ooit in de politiek zou gaan. Heb jij iets met politiek? Als ik bijvoorbeeld zeg ‘klimaatverandering’?

R: ‘Dan zeg ik dat het klimaat in de winkel precies goed moet zijn, haha… Zodat iedereen hier heerlijk op zijn gemak kan kijken en passen. Daar moeten we niet teveel aan veranderen. Maar we zijn best groen, doen ook aan recycling. Die Groene Week bijvoorbeeld, waarbij mensen merkkleding en tassen in kunnen leveren, houden we er gewoon in. Eind augustus staat hij weer op de planning. Kunnen klanten lekker hun kast opruimen voor de winter. Ben jij eigenlijk een zomer- of wintertype?’

J: ‘Ik ben dol op de zon. Ben net nog met mijn vriendinnen wezen dansen op Ibiza, heerlijk! En dan lekker een drankje erbij, love it! Een wijntje met Pringles erbij. Dat is mijn ‘guilty pleasure’. Heb jij iets aparts dat je wilt delen?’

R: ‘Ik denk dat ik in de ogen van andere wel een beetje saai ben. Ik rook niet, drink nauwelijks en ga weinig uit. Ik voel me lekker in een wit overhemd met chino broek. Ik ben niet zo van het wisselen en ga dus ook niet teveel bij De Groene Lantaarn veranderen.

J: ‘Dat witte overhemd staat je trouwens altijd erg goed. Maar ik ben ook wel benieuwd naar een printje.’

R: ‘Dan trek ik die de volgende keer voor je aan.’

J: ‘Daar drinken we op!’

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500