Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Klassiek in de Mix’ is op de Gemeentewerf

Geplaatst op: 3 juli 2019

Jan Vayne, Adriaan Stoet, een deejay en een verrassende combinatie aan Genemuider talent staan op 27 september op de bühne van de gemeentewerf. Die Genemuider locatie wordt omgetoverd tot een sfeervolle concertzaal. ‘Klassiek in de Mix’ moet een muzikaal spektakel worden voor alle muziekliefhebbers van Genemuiden en omstreken. De kaartverkoop begint komende vrijdag 5 juli.

“We willen ook mensen die anders nooit naar een klassiek concert gaan een geweldige avond bezorgen”, zeggen Brenda van der Steeg en Joukje van Dalfzen van de organiserende SCEG over de opzet van het evenement. Alles tussen licht klassiek en popmuziek komt straks voorbij op de locatie op het industrieterrein.

Bovendien gaan de professionele muzikanten Vayne en Stoet bijzondere samenwerkingen aan met Genemuidenaren. “Zanger Wim Kooijman laat zich van een andere kant zien. En ook het bekende koor Anders dan normaal stapt voor één keer af van het gebruikelijke repertoire en gaat Genemuiden verrassen. Dat soort onverwachte combinaties is precies wat we willen”, vertelt Brenda van der Steeg, die ook veel verwacht van de samenwerking met de deejay. Ook staan Genemuidenaren die verschillende instrumenten bespelen straks op het podium.

De SCEG bouwt de gemeentewerf in september om tot een prachtig muziektheater. Voor en na de optredens vermaken bezoekers zich op een speciaal ingericht horecaplein. Daar staan hapjes en drankjes klaar voor de aanwezigen. “Na afloop is het daar gezellig nagenieten van het concert”, zegt Van Dalfzen. Bij het evenement is plaats voor ongeveer driehonderd bezoekers.

De verwachting is dat de professionele en Genemuider muzikanten op 27 september spelen voor een uitverkochte ‘zaal’. “We hebben op de eerste berichten veel enthousiaste reacties gekregen. Dit is een nieuw evenement voor Genemuiden en de regio”, zegt Van der Steeg. De kaartverkoop begint komende vrijdag. Bij Foto Tuinman in Genemuiden en Hasselt zijn de kaarten verkrijgbaar. Voor meer informatie gaat binnenkort de website www.klassiekindemix.nl online.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500