Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zaterdag WaterMuzeFestival in Zwartsluis

Geplaatst op: 3 juli 2019

WaterMuzeFestival in Zwartsluis duurt komende zaterdag anderhalf uur langer dan vorig jaar. Rond 23.30 uur moet de stilte langzamerhand intreden in en rondom het Botterhuus. “Vorig jaar merkten we dat veel bezoekers eigenlijk nog wat langer wilden blijven. 22.00 uur op zaterdagavond is ook wel heel vroeg”, zegt organisator Ivo Eenkhoorn. De pont vaart van 23.30 tot 00.30 uur.

Veel later dan dit tijdstip zal het wat hem betreft niet worden. “We zitten toch op een locatie midden tussen de woningbouw. Bovendien mikken we op gezinnen met kinderen”, zegt Eenkhoorn, die blij is dat dit laatste concept aanslaat. Voor de komende editie zijn al het dubbele aantal kinderen aangemeld dan vorig jaar. Die mogen overigens gratis naar binnen.

Het gaat sowieso goed met de kaartverkoop. “Onze Early-birds actie sloeg aan, waardoor we snel een groot aantal kaarten hebben verkocht. Voor zaterdag zijn nu nog ongeveer tweehonderd tickets beschikbaar. De late beslissers die op het weer wachten, kunnen dus nog naar binnen.”

Zelf kijkt hij ook een paar keer per dag naar de weersvoorspellingen. “Ik weet dat ik er geen invloed op heb….maar toch”, glimlacht Eenkhoorn, die nog wel eens wakker wordt van het allereerste WaterMuzeFestival waarbij de regen met bakken uit de lucht viel. “Dat zal zaterdag zeker niet gebeuren, als ik de berichten lees. Mocht het toch gaan regenen, dan zijn we daarop voorbereid en kunnen we vrij snel het terrein grotendeels overkappen.”

De sfeer zal dat echter niet ten goede komen, weet de organisatie. “En juist daarin hebben we nog meer geïnvesteerd. Vorig jaar hadden we prima podia, maar mooi vond ik ze niet. Nu zijn die sfeervoller en dat geldt ook voor de rest van het terrein. We hebben bijvoorbeeld speciale bars met speciaal bier en cocktails. En we benutten nu twee Turfeilandjes: op het tweede verzorgt de scouting allerlei activiteiten voor kinderen.”

De muziek en het theater blijven echter het belangrijkste. En daarmee lijkt de organisatie ook op de goede weg te zitten. “Bands als Son Mieux en Town of Saints worden heel veel op de radio gedraaid. Ze reizen de hele wereld over, maar komen toch naar Zwartsluis. We hebben ze echt op het juiste moment geboekt. Ze gaan ongetwijfeld bijdragen aan een mooie editie van WaterMuzeFestival.”

De organisatie kreeg deze week nog een meevaller. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel kwam met een bijdrage van 2500 euro over de brug.

Kaarten kopen? Die zijn in Genemuiden verkrijgbaar bij Van d’ Olde Stempel. Genemuiden Actueel geeft ook twee kaarten weg. Mail naar redactie@genemuidenactueel.nl als je daarvoor in aanmerking wilt komen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500