Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vebe mag in principe uitbreiden op Zevenhont-Zuid

Geplaatst op: 4 juli 2019

De gemeenteraad stemde donderdagavond in met het principebesluit dat tapijtfabriek Vebe mag uitbreiden op Zevenhont-Zuid. Dat maakt de weg vrij voor bouw langs de Nieuwe weg. “Maar een gelopen race is het niet: het bedrijf moet aan veel voorwaarden voldoen, voordat de schop echt de grond in kan”, stelden collegepartijen ChristenUnie en BGZ.

SGP was vorige week al voorstander van het plan, net als de VVD. Alleen de PvdA kan niet instemmen met het plan. De partij is ‘onvoldoende gerustgesteld’ en wilde geen fiat geven aan het plan. “Willen we een industriegemeente of een plattelandsgemeente zijn? U kiest voor een industriegemeente”, aldus Harrie Rietman.

De familie Pierik vindt het ‘schandalig’ dat de gemeenteraad opnieuw de belangen van de industrie boven die van natuur en boeren stelt. “Over twintig jaar moeten jullie kinderen uitleggen waarom we geen kievitsbloemen en grutto’s meer in Genemuiden hebben”, hield Anne Lok-Pierik de politiek voor.

(later meer)

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500