Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeenteraad willen snelle woningbouw aan de Zeediek

Geplaatst op: 4 juli 2019

De gemeenteraad wil dat er nu eindelijk woningbouw komt aan de Kamperzeedijk. De coalitiepartijen namen een motie van CDA en VVD over, nadat wethouder Slingerland dit niet ontraadde.

CDA en VVD dienden een motie in tijdens de gemeenteraad. Daarin geven ze ondernemer Selles tot eind van dit jaar de tijd om aan te geven of en wanneer woningbouw op zijn terrein begint. De gemeenteraad nam vorig jaar juni al een raadsvoorstel aan dat woningbouw op de Kamperzeedijk mogelijk maakt. Tegelijkertijd met de druk op Selles willen de partijen een alternatieve woningbouwlocatie aan de Kamperzeedijk onderzoeken.

Voor de PvdA gaat de motie niet ver genoeg. Volgens Harrie Rietman moet de gemeente nu actie ondernemen, en daarbij nam hij het woord onteigening in de mond. De PvdA vindt dat de gemeente nu ‘een tandenloze tijger op woningbouwgebied is’.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500