Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Diploma voor Agnieten-leerlingen

Geplaatst op: 5 juli 2019

Op dinsdag en 2 juli en woensdag 3 juli namen de examenleerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis hun diploma in ontvangst. De leerlingen kwamen met hun ouders en/of verzorgers en andere dierbaren naar school toe, waarna ze door een erehaag van personeel van het Agnieten College de zaal betraden.

De leerlingen namen plaats op de eerste rij. Iedereen werd  welkom geheten, gevolgd door een woord van bezinning en inspiratie van de docent godsdienst. Wat niet kon ontbreken op een diploma- uitreikingsavond op het Agnieten College in Zwartsluis is de beroemde fotopresentatie met een schoolfoto van de leerling toen hij/ zij nog een brugklasser was en een foto van de leerling als examenklasser. Deze presentatie werd weer met groot plezier en een lach bekeken. Toen was het moment daar, waar iedereen voor gekomen was, het ondertekenen van het diploma. Vol trots namen de vierdeklassers dit welverdiende document in ontvangst.

Een persoonlijk woord van het personeel, was er voor iedere leerling, verteld in kleinere groepjes in de lokalen. Na een geslaagde avond namen de leerlingen afscheid van hun school, het Agnieten College, waar zoveel beleefd en geleerd is de afgelopen jaren.

Op de dagen dat er afscheid genomen werd van gediplomeerde leerlingen, werd een nieuwe groep brugklassers welkom geheten op het Agnieten College.

Nieuwsgierig naar hun nieuwe klasgenoten, de mentor en de school, namen de kinderen plaats in de aula. Al snel kregen ze van de mentor en juniormentor, een 3e – jaars leerling die de brugklassers wegwijs maakt op hun nieuwe school, antwoord op al hun vragen. Er werden kennismakingsspelletjes gedaan met de nieuwe klas, een rondleiding gegeven door de school en meer interessante wetenswaardigheden over het Agnieten College verteld.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500