Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Foodtruck bij strandje Belterwijde

Geplaatst op: 5 juli 2019

Sinds kort kan er ook eten en drinken gekocht worden op het strandje langs de Westelijke Belterwijde. Natuurmonumenten heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met ondernemer Bertus Slot uit Hoogeveen. Met zijn snackmobiel ‘De Snelle Hap’ heeft hij al meerdere foodtrucks in de regio staan.

Slot verkoopt zijn etenswaren bijvoorbeeld ook in Wanneperveen en op bepaalde dagen verderop bij de afslag naar Belt-Schutsloot. Hij reageerde op een oproep van Natuurmonumenten, die graag een foodtruck bij het strandje wilde plaatsen. In het weekeinde, op warme dagen en tijdens de vakantieperiode opent De Snelle Hap de foodtruck op het strandje.

Natuurmonumenten is blij met die faciliteit. Dat past volgens Gidion Kok van de organisatie in de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. “We hebben de locatie stapje voor stapje verbeterd. Het zandstrandje is bijvoorbeeld flink uitgebreid. Ook dit voorjaar hebben we het nog iets ruimer gemaakt. Mede daardoor is de populariteit van deze plek flink toegenomen. Op warme dagen is het hier druk, zelfs op doordeweekse dagen”, vertelt Gidion Kok.

Vorig jaar plaatste Natuurmonumenten een sanitaire unit. Die staat ook dit zomerseizoen tot oktober weer op de locatie. “Op dagen dat de temperatuur boven de 20 graden komt, is de unit open en houden we hem schoon”, legt Kok uit. Ook de beschoeiing pakte Natuurmonumenten vorig jaar aan. Zwemmers en surfers kunnen nu makkelijker in en uit het water komen.

Het strandje langs de Westelijke Belterwijde, dat in de regio ook wel bekend staat als Strekdam, is al sinds mensenheugenis een populaire strandlocatie in de wijde regio. In de zomermaanden controleert de provincie de waterkwaliteit. En deze is ‘uitstekend’ volgens de classificatie.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500