Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Strandje kan overlast oplossen’

Geplaatst op: 5 juli 2019

“Gooi niet meteen de deur dicht voor initiatieven zoals een strandje langs het Zwartewater”, riep CDA’er Rudi van Zandwijk donderdag op in de raad. Volgens hem biedt zo’n strandje niet meteen verkoeling op een warme dag, maar kan het ook de overlast op dat soort dagen bij het Veer wegnemen.

Van Zandwijk kwam met zijn opmerking bij de behandeling van een voorstel die onder meer de vernieuwing van een groot aantal speeltoestellen in de gemeente regelt. Van Zandwijk riep daarbij ook op om per kern een ‘inclusieve speelplaats’ te maken, waar ook kinderen met lichamelijke ongemakken terecht kunnen.

Volgens wethouder Slingerland is dat geen oplossing, als kinderen ver weg wonen van die plek. Hij ziet meer in een goede inventarisatie waar welke speeltoestellen moeten komen. “Als een vroegere gezinswijk vergrijst, ga je daar geen wipkippen plaatsen”, gaf de wethouder een voorbeeld. Op de suggestie van het strandje ging hij overigens niet in.

Met het aannemen van het voorstel worden de speelterreinen in de gemeente de komende jaren verbeterd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500