Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub verliest eerste oefenduel

Geplaatst op: 6 juli 2019

Olivier Duinkerken houdt een HSC-speler in bedwang.

Sportclub Genemuiden verloor zaterdag het eerste oefenduel met 0-1 van HSC ’21 uit Haaksbergen. De derde divisieclub uit Twente sloeg in de slotfase van de wedstrijd toe via Burak. Aan die uitslag valt uiteraard nog geen enkele consequentie te verbinden.

De liefhebbers van zoveel mogelijk Genemuidenaren in het vlaggenschip van Sportclub kwamen in het begin aan hun trekken: buiten Omar Kavak stonden er alleen maar spelers van eigen bodem aan de start. Naarmate het duel, vanwege de renovatie van het eerste helft op het bijveld, vorderde kwamen er meer ‘buitenlanders’ in de ploeg. Het grootste nieuws van de eerste helft was desondanks dat na weken van droogte er ‘ineens’ weer regen uit de lucht viel.

Een van de nieuwelingen kwam voor rust al in actie: ex-prof Martijn van der Laan moet dit seizoen rust brengen in de verdediging van Sportclub. Na de thee kwam daar Streutker bij, die zomaar zijn collega in het centrum van de verdediging kan zijn. Ook Jermain Wobbes, die voor de goals moet gaan zorgen, kwam in de ploeg. Boutzamar en Patrick Jansen kwamen zaterdag nog niet in de ploeg.

Dinsdag gaat Sportclub op bezoek bij ONS Sneek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500