Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

OVG slaagt zelf ook met vlag en wimpel

Geplaatst op: 10 juli 2019

Burgemeester Bilder reikte woensdagavond bijna traditioneel weer de diploma’s uit aan leerlingen die via het Deltion College en de OVG een BBL2 of BBL3 opleiding hebben afgerond. Dit keer kon de burgemeester ook de Opleidings Vereniging Genemuiden (OVG) feliciteren. Dat heeft het prestigieuze predicaat Excellent Opleidingsbedrijf behaald, zo maakte directeur Buitenhuis bekend. En met het Deltion dat onlangs als beste bouwopleiding van Nederland uit de bus kwam, zitten de geslaagde leerlingen helemaal snor.

Als ze maar niet denken dat ze met het papier op zak klaar zijn met leren, waarschuwde Deltion-directeur Wim Diender woensdag. “Die tijd is voorbij. We hebben traditioneel opgeleide vakmensen zeker nog nodig, maar de behoefte aan ‘wendbare vakmensen’ is groot. Ook in onze sector moeten mensen zich voortdurend blijven ontwikkelen en hun kennis bijspijkeren. Dat heeft onder meer te maken met de energietransitie en het klimaatakkoord. Dat soort ontwikkelingen vragen nieuwe vaardigheden.”

Een leven lang leren of niet, de leerlingen hebben gekozen voor een prachtig vak, hield Bilder zijn toehoorders voor. “Zonder de bouw zijn we nergens: dat kunnen we niet wonen en ondernemers hebben geen dak boven hun hoofd. Deze sector is onmisbaar en vormt bovendien momenteel weer een garantie op werk”, aldus Bilder, die voor dat laatste ook weer wees op alle aandacht voor duurzaamheid.

Dat Deltion en OVG samen een goed paar vormen, blijkt uit de beoordelingen van de leerlingen. Die waarderen hun docenten met een 8,7, waar het landelijk gemiddelde slechts op 6,2 ligt. Diender is daar uiteraard trots op. “Mooi is dat vier van onze leerlingen binnenkort naar de World Skills in Rusland gaan. Daar mogen ze hun talenten meten met buitenlandse vakmensen. En aan de andere kant zijn er misschien leerlingen die keihard voor hun diploma hebben moeten werken. Die leveren net zo’n knappe prestatie.”

Bilder kon woensdag vijftien diploma’s uitreiken. Die zijn alleen voor leerlingen van het Deltion, op een andere locatie werden nog twintig diploma’s uitgereikt aan leerlingen die bij de OVG praktijkopleidingen volgden. Bovendien volgen in september nog leerlingen die via het Hoornbeeck College bij de OVG terecht zijn gekomen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500