Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vakantie in de regio: suppen

Geplaatst op: 11 juli 2019

Genemuiden Actueel kijkt deze zomer voor de verandering ook eens over de grenzen van de Tapijtstad. In ‘vakantie in de regio’ regelmatig tips over uitjes of trips in de buurt van Genemuiden. In de eerste aflevering staat het fenomeen ‘suppen’ centraal.

Een surfplank was vroeger bedoeld om een zeil aan te plaatsen, maar in toenemende mate blijft dat onhandige zeil achterwege. Een peddel is volgens velen genoeg om plezier op een surfplank te hebben. Dit Stand Up Paddle wordt afgekort tot ‘suppen’.

Dat kan al enkele jaren vanuit bijvoorbeeld Belt-Schutsloot of Giethoorn, maar Staatsbosbeheer in Ossenzijl biedt dit nu ook aan. En dan gaat de boswachter mee op avontuur in De Weerribben. “Beleef de snelst groeiende en meest hippe watersport van het moment in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Suppen is leuk, gezond, heel snel te leren en geschikt voor bijna iedereen! Bovendien is het suppen een perfecte work-out, ontspanning door inspanning. Omdat je al je spieren in je lichaam gebruikt om in goede balans te peddelen op je board, is suppen een prima vervanging van of aanvulling op de sportschool”, prijs de natuurorganisatie het suppen aan.

Groot voordeel is bovendien dat het staan ook nog eens een fraai uitzicht op de natuur garandeert. “Suppen is snel te leren en ook eenvoudig te doen, zonder een lange instructie. De sup en de instructie worden verzorgd door WeerribbenSUP. De eerste 20 á 30 minuten leer je met de sup om  te gaan. Daarna gaan we verder op het water. Onder het peddelen vertelt de boswachter over het gebied. Ben je 10 jaar of ouder en in het bezit van zwemdiploma A geef je dan snel op”, aldus Staatsbosbeheer.

De supmogelijkheden zijn op dinsdag 30 juli en 20 augustus vanuit het buitencentrum in Ossenzijl. De start is op beide dagen om 13.30 uur.

 

Kosten:      € 20,00 vanaf 10 jaar

Aanmelden:   verplicht

Reserveer je plek online: www.staatsbosbeheer.nl/suppenweerribben

email:       weerribben@staatsbosbeheer.nl

Telefoon:    0561-477272

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500