Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verkeersborden van bamboe

Geplaatst op: 6 augustus 2019

De Ten Oeverstraat is de eerste straat in Zwolle met bamboe verkeersborden. Het gaat om een test waarbij gemeente Zwolle wil kijken hoe deze borden in de praktijk werken.

De Ten Oeverstraat is ingericht als fietsstraat. Hierbij is ook éénrichtingsverkeer in de straat ingesteld. Om het éénrichtingsverkeer aan te geven, had de straat een aantal nieuwe verkeersborden nodig. Deze nieuwe borden zijn van bamboe.

Met deze test wil gemeente Zwolle de eigenschappen van bamboeborden onderzoeken. Dit gebeurt op verzoek van de gemeenteraad. Gemeente Zwolle staat positief tegenover innovaties, circulariteit en duurzaamheid en werkt daarom graag mee aan de uitvoering van dit verzoek. Bamboe is groen, duurzaam en milieuvriendelijk. Gemeente Zwolle is daarom erg benieuwd naar de levensduur en de kwaliteit van de bamboe verkeersborden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500