Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub wint oefenduel in de polder

Geplaatst op: 17 augustus 2019

Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag met 2-1 gelijk van Be Quick Groningen. Met die overwinning besloten de groen-witten een kort trainingskamp in de Noordoostpolder. De wedstrijd vond plaats op het terrein van Kraggenburg, waar Genemuiden wel vaker neerstrijkt in de voorbereiding.

Trainer Van der Weij stuurde een team met onder meer Jermain Baicadila in de gelederen in het veld. De Meppeler fungeerde als vleugelspits en vormde de aanval met Kavak en Eenkhoorn. Op het middenveld was Jur van Dalfsen de controleur en achterin waren Genemuidenaren Buitink en Van der Wetering de backs, met aankopen Van der Laan en Streutker in het centrum.

Genemuiden kwam vlot aanvallend uit de startblokken en leek aanvankelijk de betere ploeg. Naarmate de eerste helft vorderde werd het echter een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij beide ploegen niet tot uitgespeelde kansen kwamen. De Groningers kwamen desondanks op voorsprong door een mooie knal van buiten de zestien meter.

Na rust begon het grote gewissel, zoals gebruikelijk in de voorbereiding. Uiteindelijk was het Omar Kavak die beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Hij benutte een strafschop na een overtreding op hem zelf. Invaller Ramon Beens was daarna met een schot dichtbij de 2-1, maar collega invaller Nathan Bos zorgde even later met een fraaie beweging wel voor de overwinning.

Komende dinsdagavond speelt Genemuiden tegen VV Heino.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500