Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

VBK weer van start

Geplaatst op: 19 augustus 2019

Er gaan deze week weer veel hutten verrijzen bij de manege. Maandagavond ging de jaarlijkse Vakantie Bijbel Klub (VBK) weer van start. Thema is dit jaar ‘Schatrijk’.

“En daar hoort een schatkist bij”, vertelt Hans Bosman op het podium, die daarna de kinderen aan het lachen met een ‘schat’. “Dit is een schilderij van Rembrandt van Rijn uit 1407”, zegt hij bij het tonen van een tekening van een paardenbloem.

Even later vertelt hij het scheppingsverhaal. “Jij en ik mogen nog steeds genieten van de schatten die God gemaakt heeft. Dan kun je je schatrijk voelen. Wij gaan deze week extra goed zorgen voor die schatten. Als je een pakje drinken gehad hebt, dan moet je die gewoon in de vuilnisbak gooien.”

Na het zingen van een aantal liederen en de geldinzameling voor Hart voor de Roma, Danny en Tabitha die uitgezonden zijn, krijgen de kinderen de mogelijkheid om een plan te maken voor de te bouwen hutten.

En daar zit nog een aantal haken en ogen aan, zo blijkt na de overlegronde. Er zijn nog te weinig vrijwilligers voor het grote aantal kinderen. Ouders, maar ook anderen kunnen zich nog opgeven via het e-mailadres vbkhervormdjeugdwerk@gmail.com.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500