18 mei 2024 t’ Olde Staduus

Nieuwe overwinning voor Sportclub

Geplaatst op: 20 augustus 2019

Sportclub Genemuiden won dinsdagavond de derde oefenwedstrijd op rij: na Go-Ahead Kampen en Be Quick Groningen werd ook zondag eersteklasser VV Heino aan de zegekar gebonden. Ondanks de 2-1 overwinning is het nog steeds wat zoeken in het elftal.

Voor rust waren de gasten eigenlijk de beter voetballende ploeg en dat resulteerde na twintig minuten ook in een voorsprong. Sportclub had moeite om de drie aanvallers te vinden, het middenveld kwam moeilijk in de wedstrijd en achterin speelden Streutker en Van der Laan bij gebrek aan aanspeelpunten de bal vaak rond. Datzelfde spelbeeld was zaterdag in Kraggenburg ook te zien. Heino scoorde ook nog de 0-2, maar dat doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Na rust kon Genemuiden opnieuw een achterstand ombuigen. Opnieuw was het Kay Velda die twee doelpunten maakte. Komende zaterdag wacht de laatste oefenwedstrijd tegen VV Emmen, waarna Genemuiden op 31 augustus uit bij Berkum aan de competitie begint. Tot die tijd heeft trainer Van der Weij nog om de onvolkomenheden uit het spel te krijgen.