Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stereo in actie voor orgel Zwartsluis

Geplaatst op: 20 augustus 2019

Het orgel van de Gereformeerde kerk in Zwartsluis in is aan restauratie toe. De deurcollecte op zondag is al bestemd voor dat doel, nu komt er ook een benefietconcert. Mannenkoor Stereo uit Genemuiden, met veel leden uit Zwartsluis, komt op 21 september zingen, met als doel geld voor de restauratie.

Het orgel in slechte staat, zegt Engel Vinke, lid van Stereo en organisator. Hij vindt het orgel in de kerk belangrijk en wilde daarom iets doen.

Dat werd een concert, in de kerk zelf, met mannenkoor Stereo en twee trompettisten: Laura Krale en Inge Boersema. Ds. Taeke Veenstra, zelf lid van Stereo, verzorgt de opening en sluiting en Jorrit Woudt bespeelt het orgel. Er is ook samenzang, en dat gaat nét niet op de gereformeerde manier. Die is op hele noten en mét bovenstem.

Woudt verzorgt ook een orgelsolo op het te restaureren orgel. Ondertussen is er dan een collecte voor de restauratie. Het concert begint om 19:30 en de kerk gaat open om 19:00 uur. De toegang is gratis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500