Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwemmers bereiken Kadoelerbrug

Geplaatst op: 22 augustus 2019

Foto's Henk Kuik

Een paar handen vol mensen wachtten donderdagavond rond 18.00 uur bij de Kadoelerbrug de marathonzwemmers op. Die zijn bezig met een monstertocht van 200 kilometer door de Kop van Overijssel, waarbij alle 24 deelnemers een deel van het parcours voor hun rekening nemen.

Zo was ’s ochtends Getrude Corporaal aan de beurt. Die kon daarna rust nemen en wachtte bij de Kadoelen samen met Maranka Huitema de doorkomst van Monica Bakker af. Ook familieleden uit Zwartsluis stonden bij de stempelpost, ingericht door twee bestuursleden van de Overijsselse Merentocht. Corporaal had ’s ochtends 2,7 kilometer ‘lekker gezwommen’.

Bakker werd bij de Kadoelerbrug afgelost door een mannelijke deelnemer. Maranka Huitema is vannacht weer aan de beurt, waarbij ze vermoedelijk over de Beulakerwijde moet zwemmen. Uiteindelijk eindigen de zwemmers zondag in Steenwijk. Morgenochtend passeren ze Belt-Schutsloot.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500