Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider band brengt eerbetoon aan Mathieu

Geplaatst op: 24 augustus 2019

Een enthousiaste groep van regionale muzikanten heeft een song opgenomen ter ere van wielrenner Mathieu van der Poel. Van half werk is geen sprake want naast het nummer is er ook direct een professionele videoclip gemaakt. Op 12 september a.s. zal deze clip officieel gepresenteerd worden in het clubgebouw van STG de Eendracht in Genemuiden.

“Volle Bak” is de naam van de groep die de song heeft opgenomen. De bandleden zijn Martin Bakker, Gerben Beens, Jan Willem Bennink, Jerry Hoekman en Harry van Rees (allen uit Genemuiden), Hendri Bredewold uit Hasselt en Robert Mulder uit Kampen. Het zijn stuk voor stuk ervaren muzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de regionale muziek scene.

Op de prestaties van wielrenner Mathieu van der Poel staat momenteel geen maat. Al jaren heerst hij in het veldrijden, maar inmiddels is hij ondanks zijn 24 jaar ook al een fenomeen op de weg en een klasbak in het mountainbiken.
De veelzijdigheid en de vechtlust van Mathieu spreekt de bandleden enorm aan. Ondanks alle overwinningen, waaronder de sensationele zege in de Amstel-Gold-race – is hij met beide voeten op de grond gebleven.
“Mathieu is een sieraad voor de sport. Een multi-talent in deze vorm komt echt maar zelden voor. Dat is zelfs zo bijzonder dat we er graag een muzikale ode over maken. Ook broer David, vader Adri en opa Raymond Poulidor vergeten we niet in deze song. Ze hebben het met elkaar meer dan verdiend”, aldus een verklaring van de band.

Op 12 september a.s. is dus de presentatie van de clip in het clubgebouw bij de ijsbaan. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanvang 20.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500