Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lange Euifeest optocht

Geplaatst op: 31 augustus 2019

Wagenbouwers hebben zichtbaar gehoor gegeven aan de oproep om dit jaar extra uit te pakken en deel te nemen aan de optocht. De Oranjevereniging bestaat 60 jaar en dat wilde de vereniging ook graag zichtbaar maken met een extra uitbundige optocht. In lange tijd was de Hasselter karavaan niet zo lang als met deze editie van Euifeest.

De actuele thema’s kwamen uiteraard ook weer voorbij op de zonovergoten ochtend. Vooral het ruimen van de wietplanten bij de familie Van Raalte en de ontstane ophef was voer voor meerdere wagenbouwers. Daarnaast werd ook al het ‘Hasselter gezeik’ op de hak genomen. Alles waar we in Hasselt ons meer of minder druk over maken, kunnen we beter omzetten naar positiveit was de boodschap. Uiteraard waren beide Hasselter muziekkorpsen de kop en staart van de tocht. De teruggekeerde majorettes konden ook op veel symphatie rekenen van de toeschouwers. De meiden met baton waren terug na lang uit het straatbeeld te zijn verdwenen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500