29 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub begint competitie met nederlaag

Geplaatst op: 31 augustus 2019

Sportclub onderuit in Berkum.

Sportclub Genemuiden is met een nederlaag aan de competitie begonnen. Op het warme sportpark De Vegtlust in Berkum had de thuisploeg aan één doelpunt genoeg: 1-0. “Een zure nederlaag, we hadden minimaal een punt verdiend. We voetballen er bij vlagen prima tussendoor, maar moeten gevaarlijker, zakelijker, directer en dodelijker worden op de helft van de tegenstander”, zegt trainer Rene van der Weij na afloop.

Sportclub Genemuiden begon met de Genemuidenaren Van de Wetering en Doorn op de vleugels, terwijl Jur van Dalfsen op het middenveld een basisplek had. Voorin kreeg Sijmon Eenkhoorn de voorkeur boven aankoop Bacadilla. De Genemuidenaar vormde met Kavak en Kuurman de voorhoede.

De groen-witten, in deze uitwedstrijd overigens in het oranje gekleurd, begonnen sterk aan de wedstrijd. Ze zetten vroeg druk en dat leverde een veldoverwicht op. Desondanks was het Berkum dat de score verrassend opende. Uit een klutssituatie scoorde Van Aggele de 1-0. Het gejuich uit de geluidsinstallatie was beduidend harder dan het gejuich van supporters, want het was rustig op De Vegtlust.

Sportclub behield daarna het veldoverwicht, maar kwam niet of nauwelijks tot mogelijkheden. Het gevaarlijkst waren nog de schoten van Velda uit de tweede lijn, die de doelman een paar keer aan het werk zetten. De thuisploeg zette daar overigens buitengewoon weinig tegenover.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Ook toen Buitink en Bacadilla Doorn en Eenkhoorn kwamen vervangen. Genemuiden behield het overwicht, maar kwam opnieuw niet of nauwelijks door de Zwolse defensie heen. De beste kans was nog voor Kavak na een steekballetje van Kuurman. In de slotfase viel Ramon Beens in voor Martijn van der Laan.

Volgende week speelt Sportclub de eerste thuiswedstrijd. ACV uit Assen komt dan op bezoek.