Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Luuk Drost beoogd voorzitter Sportclub

Geplaatst op: 2 september 2019

Als de leden akkoord zijn, heeft Sportclub een nieuwe voorzitter.

Sportclub Genemuiden lijkt een nieuwe voorzitter te kunnen presenteren. Het bestuur draagt Luuk Drost voor als voorzitter. Na meerdere gesprekken en een verkenningsperiode, heeft de oud-doelman het bestuur gemeld dat hij kandidaat voorzitter wil zijn. Hij zou dan de opvolger worden van Berend van Lente die vorig jaar zijn vertrek aankondigde. 

Luuk Drost (51), getrouwd met Mirjam en vader van jeugdvoetballers Milan en Levi, is geen onbekende in de voetballerij. Hij is jarenlang zelf actief geweest als keeper van ZZVV, Be Quick’28 en Sportclub Genemuiden. Na zijn actieve carrière heeft hij verschillende teams van Sportclub getraind. In het dagelijks leven is hij mede-eigenaar van IJsselkern B.V. van waaruit hij bedrijven ondersteunt op het gebied van HR- en organisatie-ontwikkeling als adviseur, interim leidinggevende en projectleider.

Het bestuur heeft in Luuk Drost ‘een enthousiaste voorzitter en echte bruggenbouwer gevonden’. “Met zijn ervaring als speler, vrijwilliger en vanuit zijn dagelijks werk weet hij wat er van hem gevraagd wordt als voorzitter van SC Genemuiden. Zorgen voor de onderlinge verbinding en het onderhouden van de contacten met de leden, vrijwilligers, diverse commissies, sponsoren en organisaties buiten de club zoals de KNVB en overheid, ziet Luuk als belangrijkste taken van het voorzitterschap”, aldus de club in een persbericht.

Vanaf 2 september loopt Luuk met het bestuur mee en in de Algemene Ledenvergadering op 11 Oktober aanstaande zal zijn voorzitterschap door de leden bekrachtigd moeten worden.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500