Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wetland verlaagt huurprijzen voor mensen met laag inkomen

Geplaatst op: 2 september 2019

Wetland Wonen biedt vanaf deze week haar woningen met een huurprijs hoger dan € 607,46 aan met twee verschillende huurprijzen. Een basishuurprijs voor wie dat kan betalen en een lagere huurprijs, voor mensen met een smallere portemonnee. Daarnaast neemt Wetland Wonen maatregelen om ook voor mensen met een middeninkomen en voor jongeren het woningaanbod te vergroten.

Het verlagen van de huurprijzen voor mensen met een laag inkomen is een van de middelen waarmee Wetland Wonen het wonen in de gemeenten Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle betaalbaar wil houden. ‘De basishuurprijzen worden steeds hoger, omdat onze woningen kwalitatief steeds beter worden’, zegt Marcel Timmerman, directeur van Wetland Wonen. ‘Daardoor zijn ze voor veel klanten niet meer betaalbaar. We willen wel dat zoveel mogelijk mensen bij ons de woning kunnen vinden die ze zoeken. Daarom passen we de basishuurprijs aan voor mensen met een lager inkomen.’

Meteen helderheid in De Woningzoeker

Wetland Wonen biedt haar woningen aan via De Woningzoeker, de website waarop vijf woningcorporaties in Noordwest-Overijssel hun aanbod bundelen. Door in te loggen in De Woningzoeker kan iemand in de advertentie meteen zien of hij of zij voor de woning in aanmerking komt en welke huurprijs geldt. Het is dan wel belangrijk dat de inschrijfgegevens van de woningzoekende kloppen.

Naast de mensen met een laag inkomen gaat Wetland Wonen ook de mensen met een middeninkomen helpen. Timmerman: ‘Zij vallen nu vaak buiten de boot, doordat hun inkomen net te hoog is voor een sociale huurwoning, maar net te laag om een woning te kopen of een dure woning te huren. We gaan daarom maandelijks actief een aantal woningen speciaal voor hen aanbieden’.

Meer jongerenwoningen

Tot slot geeft Wetland Wonen meer aandacht aan jongeren tot 23 jaar. De corporatie bestempelt in alle kernen een aantal woningen tot jongerenwoning. Daardoor komen ook voor hen meer woningen beschikbaar. Deze woningen zijn alleen te huur voor jongeren tot 23 jaar. De huurprijs is nooit hoger dan € 424,44 (prijspeil 2019).

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500