Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De hobby van…Coreina Pleizier

Geplaatst op: 4 september 2019

“Plotteren noemen ze het in de volksmond”, zegt Coreina Pleizier als ze plaats neemt op een stoel op een bovenkamer. Ze opent de laptop waarmee ze een snijapparaat en een pers aan het werk kan zetten. Sinds vier jaar is dat plotteren haar grote hobby. Elke woensdag brengt ze veel tijd op de bovenkamer door.

“Eigenlijk had ik nooit hobby’s. Kinderen, werk, ouders, ik gunde me er gewoon geen tijd voor”, glimlacht de geboren Wapenveldse die al lang in Genemuiden woont, maar in haar geboorteplaats nog wel in de ouderzorg werkt. “Tot een vriendin van mij creatieve therapie ging doen. Dat bestond dus uit plotteren. ‘Dat is ook wel wat voor mij….’, dacht ik. Gek eigenlijk, want handwerken zoals breien of haken heb ik nooit gedaan. Frobelen is dan weer niets van mij.”

Ze ging nog eens kijken bij een kennis in Genemuiden die ook plotterapparatuur heeft en toen was ze om. “Al was het uiteindelijk mijn man Roland die de machine voor mij bestelde”, lacht ze. “Plotteren is in feite het bedrukken van allerlei materiaal met symbolen of woorden. Die zijn gemaakt van vinyl dat ik op maat kan snijden. Waarom ik dit wel leuk vind? Het is ontspannend, je maakt je hoofd leeg en bovendien krijg ik veel positieve reacties. Wat dat betreft doe je nog leuke contacten op ook.”

Want na de eerste creaties kwamen er zowaar verzoeken en bestellingen binnen. Aan beroepsmatig plotteren moet ze echter niet denken. “Nee, die ambitie heb ik helemaal niet. Daarvoor vind ik de ouderenzorg veel te leuk. Het moet ook gewoon een hobby blijven. Niets moet. Ik verdien er niets aan, en als dat wel het geval is, geef ik dat aan het goede doel”, vertelt Coreina. Ze heeft ondertussen al de gekste dingen geplotterd. Van een kraamcadeau tot een boomstam. “Deze techniek is geschikt voor blijvende herinneringen, waardoor ik regelmatig voor bruiloften, jubilea, verjaardagen of juist herdenkingen iets maak. Ook kraamcadeaus zoals een slabbetje, rompertje, mutsje of stapeltoren maak ik regelmatig.”

De hobby is redelijk betaalbaar. Grootste uitgavenpost was de aanschaf van de twee apparaten, de gebruikte materialen kosten de kop niet. “Verder is het net als met mobiele telefoons: de ontwikkelingen staan niet stil en er zijn alweer modernere versie van deze apparaten beschikbaar. Voorlopig koop ik die niet, omdat ik best veel lees over slechte ervaringen. Bovendien gaat dit nog prima.”

Na het werk aan de laptop komt het resultaat ondertussen uit de printer. Ze heeft een hertje als voorbeeld gemaakt en plakt die op een glazen potje. “Niet erg netjes, maar dit is een voorbeeld…”, glimlacht ze.

Ook een hobby en wil je daarover vertellen? Mail dan naar redactie@genemuidenactueel.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500