Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub niet langs tien ACV’ers

Geplaatst op: 7 september 2019

De emoties liepen af en toe hoog op.

Sportclub Genemuiden kwam zaterdagmiddag niet verder dan 2-2 tegen ACV. De ploeg uit Assen speelde de hele tweede helft met tien man, maar Genemuiden kon dat overwicht niet verzilveren.

Net zoals vorige week tegen Berkum had Sportclub grote moeite om de voorwaartsen aan het werk te zetten, terwijl de gasten heel makkelijk door de verdediging sneden. Dat leidde na dertien minuten tot de 0-1. Rick Doorn werkte een bal achter zijn eigen doelman. Daarna was ACV de sterkste op het veld en was het eigenlijk wachten op meer tegengoals.

Genemuiden kon er weinig tegenover zetten, maar kwam voor rust toch nog op voorsprong. In de 36e minuut had de ploeg dubbel geluk: het kreeg een strafschop, na een mooie actie van Nick Buitink, en de veroorzaker mocht met zijn tweede gele kaart inrukken. Kavak schoot de penalty vervolgens uiterst beheerst binnen: 1-1. Trainer Van der Weij wisselde direct aanvallend: Bacadilla kwam in de ploeg voor Doorn.

Na de rust begon Genemuiden sterk en ging het op jacht naar de voorsprong. Aan de andere kant bleef ACV gevaarlijk in de counter. Ondanks dat Sportclub weinig kansen kreeg, kwam het toch op 2-1 via een schot uit de tweede lijn van de specialist op dat gebied Velda. Opnieuw wisselde Van der Weij meteen: Ramon Beens loste Frank Kuurman af.

Wie dacht dat daarmee de wedstrijd gespeeld was, kwam bedrogen uit. ACV drong Genemuiden terug en kreeg uiteindelijk een penalty waaruit de 2-2 op het scorebord kwam. Uitgerekend oud-Sportclupper Hagenauw haalde de trekker over.

Sportclub speelt volgende week weer thuis. Dan komt Eemdijk op bezoek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500