Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2020
Agenda
Prezero (tijdelijk)

Veel te doen op Open Monumentendag

Geplaatst op: 9 september 2019

Komende zaterdag is weer de jaarlijkse Open Monumentendag. In de gemeente Zwartewaterland openen historische locaties hun deuren voor het publiek. Dankzij de inzet van vrijwilligers is er veel te beleven voor jong en oud. Bijna alle deelnemende monumenten zijn tussen 10:00-17:00 uur gratis te bezoeken, tenzij anders vermeld in het programma. De locaties zijn te herkennen aan de vlag of de poster van Open Monumentendag. 

Open Monumentendag 2019 staat in Zwartewaterland in het teken van kunst en vermaak. We sluiten daarmee aan bij het Europese thema Arts & Entertainment. Dit thema is het vertrekpunt voor het verkennen van tientallen monumenten. Soms zijn panden expliciet ontworpen en gebouwd voor vermaak, soms zijn het eerder stille getuigen van het vermaak nu of in vroegere tijden.

Programma

Ook dit jaar is in de gemeente Zwartewaterland een divers programma tijdens Open Monumentendag. Kerken, industrie en woonhuizen, er is veel te zien en te beleven. Van oorsprong misschien niet allemaal plekken van plezier, maar daar brengen we op zaterdag 14 september verandering in met volop activiteiten, muziek en zang in en rondom de monumenten. Kijk voor het programma en meer informatie op www.openmonumentendag.nl/zwartewaterland.

Samenwerking tussen 5 gemeenten

De gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld  en Zwartewaterland bundelen sinds vorig jaar de krachten op het gebied van erfgoed, recreatie en toerisme en economie. Zo hebben de 5 gemeenten en hun lokale comités samen de organisatie van Open Monumentendag opgepakt. Er is een gezamenlijke glossy uitgegeven, waarin kennis kan worden genomen van al het moois dat te zien is tijdens Open Monumentendag in alle 5 gemeenten. Ook verschijnen deze week vlogs over bijzondere monumenten en bezienswaardigheden in de gemeenten op de sociale media.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500