Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Papegaai schilderen bij De Diek slaat aan

Geplaatst op: 14 september 2019

“Concurrentie erbij, maar dat is alleen maar mooi”, lacht Marinus Burgmeijer in zijn Galerie De Diek. Daar volgen tijdens Open Monumentendag twee groepen van tien kinderen een workshop papegaai schilderen. Ingespannen en doodstil zijn ze bezig met die activiteit.

“Hebben jullie allemaal oude kleren aan?”, vraagt de kunstenaar uit Genemuiden voor de zekerheid. Dat hebben ze inderdaad en dus kunnen ze met de aanwijzingen van Marinus aan de slag.

Bezoekers kunnen uiteraard ook het eigen werk van Burgmeijer bekijken. Een beeld van een gitaarspelende John Lennon in een ruïne valt op. “Soms denken mensen dat ik alleen maar natuur schilder, maar dat klopt niet. Dit is geïnspireerd door Carel Willink die vaak twee dingen combineert die eigenlijk niet bij elkaar horen. Zo ben ik aan dit schilderij begonnen. Toen ik nadacht over welk dier in zou intekenen, viel mijn oog ineens op een foto die ik in Peru heb gemaakt. Daar was een burgemeester fan van John Lennon en er stond een standbeeld van hem. Dat beeld heb ik voor dit schilderij gebruikt.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500