Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Plekken van plezier’ zijn open (video)

Geplaatst op: 14 september 2019

Wethouder Slingerland opende zaterdagochtend officieel Open Monumentendag in Genemuiden. Dat evenement is in de jaren tachtig overgewaaid uit Frankrijk, merkte Slingerland op. “Er is nog zoveel te bekijken in Genemuiden en Zwartewaterland”, aldus de wethouder.

En die gelegenheid is er vandaag ook, want met de Vijf Gebroeders en de Dageraad kan tussen de verschillende kernen worden gevaren. Ook in Hasselt en in wat mindere mate Zwartsluis is er van alles te doen. In Genemuiden zijn negen monumenten geopend. ‘Plekken van plezier’, heten ze deze dag. In het Historisch Centrum is de nieuwe expositie over het Veergat te zien, bij de Sas vertelt Wout van Olst daarover, in de Grote Kerk zijn orgelconcerten en ook het Tapijtmuseum en het Stoomgemaal zijn geopend. Slingerland bedankte de vrijwilligers uitvoerig die de dag mogelijk maken.

Pieter Polman bezocht enkele deelnemende locaties.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500