20 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub pakt eerste overwinning

Geplaatst op: 14 september 2019

Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag voor het eerst deze competitie. Tegen Eemdijk zorgden Baicadila en Kavak voor de 2-0 overwinning. Zij vormden voorin een duo bij de 4-4-2 opstelling van Sportclub Genemuiden. Sijmon Eenkhoorn stond ook in de basis, maar de Genemuidenaar moest het op het middenveld proberen.

Makkelijk ging het zaterdagmiddag niet. Genemuiden had vanaf het begin een veldoverwicht, speelde beter dan tegen ACV, maar had grote moeit om kansen af te dwingen. Voor rust raakte het paal en lat, maar die mogelijkheden waren niet het gevolg van uitgespeelde kansen. Van Eemdijk had Sportclub verder weinig te duchten.

Dat veranderde na rust, toen de Spakenburgers meer druk gingen zetten. Ze drongen Sportclub terug, zonder dat dit veel kansen opleverde. Genemuiden ging steeds stroever spelen, maar kwam na een uur spelen toch op voorsprong. Dat gebeurde na een mooie aanval waarbij Kuurman Baicadila bediende. De Meppeler heeft het nog moeilijk bij Sportclub, maar tikte beheerst binnen.

Toen Omar Kavak even later na zo’n typische Kavak-actie de 2-0 maakte leek het duel beslist. Eemdijk zette nog wel aan, maar kwam niet echt tot serieus gevaar.