Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Barbershop Adem gaat verhuizen

Geplaatst op: 20 september 2019

“Het was de beste beslissing ooit om voor mezelf te beginnen in Genemuiden”, zegt Adem Etyemez van Barbershop Adem. Een jaar geleden nam hij de zaak over van zijn broertje,  nu bereidt hij zich voor op een verhuizing.

“Ik kwam hier binnen en hoorde dat dit pand te koop staat. Toen dacht ik: stel dat ‘ie wordt verkocht, dan moet ik een ander pand zoeken”, vertelt hij. “Aan de Westerkaai zag ik een pand te huur, en toen ik een klant aan het knippen was, vertelde hij dat het pand van hem was.”

Etyemez zocht contact met de makelaar en besloot om naar de Westerkaai te gaan. “Het is een mooie centrale plek, middenin het centrum.” Hij is nu een maand bezig met verbouwen, en heeft alles nu nagenoeg volledig ingericht. “Mijn droom was om een old-school barbershop te hebben, dat kan daar.”

Broertje Serkan vertrok naar Dedemsvaart en Adem, die toch al van plan was voor zichzelf te beginnen, kreeg in Genemuiden de kans. “De klandizie is verdubbeld in een jaar, puur door mond-tot-mondreclame. Alle klanten zeggen dat ze zijn aangeraden om hierheen te gaan. Mensen komen voor een bruiloft nog even hier, dan zijn ze er echt mee bezig. En vooral de jongere jongens vinden een barbershop interessant. Zij gingen eerder naar Zwolle, Kampen of Meppel, maar kunnen nu in Genemuiden terecht.”

Wat helpt is zijn flexibiliteit, denkt Etyemez. “Dan word je ook gewaardeerd. Flexibel zijn en kwaliteit vind ik belangrijk, naast natuurlijk goede sociale contacten met klanten. Mensen komen ook graag praten hier, je wordt vrienden met je klanten. Als iemand hier iets komt vertellen, dan blijft het ook hier. Dan is er vertrouwen.”

Vertrouwen in de toekomst van de Barbershop heeft hij sowieso. “Ik begon met zelfvertrouwen, maar met weinig klanten. Omdat het nu zo goed gaat, durfde ik de stap te nemen om naar een ander plekje te gaan. Als het doorgaat zoals het nu gaat, dan wordt het leuk.”

30 september is zijn laatste dag in het huidige pand aan de Langestraat. Een paar dagen later opent de volledig nieuwe Barbershop Adem aan de Westerkaai.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500