Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Goede sfeer bij jubilerende Motorclub

Geplaatst op: 21 september 2019

Bij Motorclub Genemuiden weten ze blijkbaar precies wanneer ze een jubileumfeestje moeten houden: bij het veertigjarig bestaan was het vijf jaar geleden stralend weer en ook bij het 45 jarig bestaan is het stralend weer. Misschien passen die omstandigheden wel bij de sfeer binnen de club.

Want die is uitstekend, vertellen de leden in afwachting van de activiteiten die ’s middags plaatsvinden. Er is dan onder meer een wedstrijd band verwisselen en spijkerslaan. Bovendien treden vanaf 15.00 uur bands op. Burgemeester komt een uur later ook een kijkje nemen bij de club, die ’s ochtends ook al een taart ontving van het college van B en W. Een groep leden maakt eerst nog een toertocht richting Salland.

De club werd in de jaren zeventig opgericht en verhuisde later noodgedwongen naar de huidige plek. Daar zal niemand meer rouwig om zijn, want de Motorclub heeft een geweldige locatie aan de kolk. Daar vandaan stappen ongeveer tachtig mensen regelmatig op de motor, vijftig donateurs steunen de club ook. “De sfeer is heel goed, het is een soort vriendenclub”, zeggen Karst Beens en Guido Welbergen, twee van de huidige leden.

Regelmatig gaan de motorrijders met elkaar op stap, bijvoorbeeld tijdens een clubweekeinde, waar vaak complete gezinnen meegaan. Dat is volgens Renate van Dalfsen ook een van de leuke kanten van de club. “Opvallend veel vrouwen zijn lid. Sommige rijden zelf, andere zitten in het zijspan. Drie gezinnen zijn afgelopen zomer met elkaar op vakantie geweest naar Frankrijk. Dat soort dingen maakt dit een hele club.”

En jonge aanwas blijft ook komen, want het ledenaantal bestaat uit een mix van oudgedienden en jonge motorrijders. Dat de motorclub de komende decennia nog een paar jubilea kan vieren, staat kortom wel vast.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500