Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Workshop ‘het nieuwe fietsen’ (ingezonden)

Geplaatst op: 26 september 2019

Veilig Verkeer Nederland nodigt je graag uit voor Het Nieuwe Fietsen. Je bent onze gast in deze positieve, gezellige workshop waar we in gesprek gaan over fietsen. Het is heel anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Wel delen we elkaars ervaringen en krijg je tips over je eigen veiligheid en hoe je daar zelf iets aan kunt doen. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes komen allerlei onderwerpen aan de orde, zoals:

–          Voertuigen die we tegenkomen op het fietspad

–          Jij en de ander in het verkeer

–          Vitaal op de fiets

–          Een veilige fiets

Waarom een workshop over fietsen?
Hoewel wij in Nederland al van jongs af aan fietservaring opdoen, zien we de ongevalcijfers met fietsers stijgen. Senioren fietsers zijn daar relatief vaak het slachtoffer van. Niet omdat zij onveiliger fietsen, maar omdat een ongeval voor hen ernstiger gevolgen heeft dan voor jonge fietsers. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland Het nieuwe fietsen ontwikkeld. Veilig Verkeer Nederland sluit met Het Nieuwe Fietsen aan bij het programma “Doortrappen”van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Doe je mee?
Voor wie?      67 jaar en ouder

Wanneer?      Donderdag 3 oktober

Waar?            Fytac – Havenplein

Hoelaat?         9.15 uur tot 11.00 uur

Kosten?          Deelname gratis

Opgeven?       www.welzijnzwartewaterland.nl

 

Na afloop gezond drankje en een Goodiebag

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500