Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Beroemd worden (column Wim Rietman)

Geplaatst op: 28 september 2019

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een stukje voor deze site heb geschreven. En dat was niet omdat het me aan inspiratie ontbrak. Ik was gewoon nogal druk.

Voor mijn werk raakt de agenda alweer aardig vol. Het laatste kwartaal van het jaar is in de vloerbedekkingsbranche traditioneel een periode vol met jaargesprekken en voorbereidingen op het komende jaar. En privé ging nogal wat tijd zitten in het muzikale project “Volle Bak”. Na alle media-aandacht voor de lofzang op “Mathieu van der Poel” bent u hier waarschijnlijk tot vervelens toe mee geconfronteerd. De climax kan overigens nog bereikt worden wanneer Mathieu er op 29 september in slaagt om de wereldtitel op de weg weet binnen te halen. Maar mocht dit onverhoopt niet lukken dan heeft de song voldoende potentie voor de toekomst. Denk maar eens aan de Olympische Spelen van volgende jaar, waar Van der Poel alle kaarten op het goud in het mountainbiken gaat zetten.

Alle aandacht die “Volle Bak” heeft gekregen, heeft de band wel enigszins verrast. We wisten dat het nummer potentie had, maar het blijft altijd afwachten hoe zoiets opgepikt gaat worden. Maar daarover hebben we dus bepaald geen klagen gehad. Wel is het zo dat je als goed bedoelende amateur moet wennen aan alle media-aandacht. Zo werden we bijvoorbeeld gebeld door een televisiestation voor een item. Dat moest dan wel op de volgende – doordeweekse – dag opgenomen worden. Alle bandleden hebben een drukbezette baan, dus dat ging hem niet worden. Wel jammer natuurlijk.

Zelf was ik een weekendje met vrienden in Valkenburg toen ineens op vrijdagmiddag een radiozender belde. Men wilde graag een live-interview in de vroege zaterdagmorgenuitzending. Voor de goede zaak heb ik veel over, maar het was toch vervelend om in het bruisende zuiden van het land er ’s avonds ernstig rekening mee te moeten houden dat je de volgende dag voor dag en dauw je nest weer uit moest.

Ik besefte al gauw dat beroemd worden niets voor mij is. Het is mij veel te vermoeiend. En je moet er tijd voor hebben. Het zit er dus voorlopig niet in.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500