Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Cotap neemt vervoer in eigen handen

Geplaatst op: 30 september 2019

Cotap rijdt vanaf dinsdag met eigen vrachtwagens naar de klanten. Maandagochtend werd de sleutel van het eerste voertuig (een truck met twee aanhangers) overhandigd aan de directeuren Klaas en Alfred Bakker, die hem overigens snel doorgaven aan de nieuwe chauffeurs.

Volgens Klaas Bakker gaat er een ‘lang gekoesterde wens’ in vervulling. Klanten zijn zeer enthousiast over het bedrijf en gaven jarenlang het transport aan als mogelijk verbeterpunt. Dat resulteerde uiteindelijk in een ‘eigen vloot’ van meer dan tien eigen vrachtwagens.

De afgelopen periode zijn elf vrachtwagens en opleggers aangeschaft en daarmee neemt Cotap een voor haar klanten belangrijk onderdeel in eigen beheer. Klaas Bakker: ‘”Na een proefperiode nemen we vanaf 20 januari 2020 het gehele goederenvervoer van harde vloeren in eigen beheer. Eigen vrachtwagens, eigen chauffeurs en ambassadeurs.’’ Om het eigen transport echt tot een succes te maken zijn ervaren chauffeurs aangetrokken. Cotap rijdt vanaf morgen met vaste bestuurders, die leveren op de afgesproken dag en de goederen afleveren ‘met een glimlach’.

Door het eigen transport wordt extra overslag van goederen voorkomen, zodat er minder kans is op foute leveringen, schade en efficiëntere kilometers. ‘’De goederen worden meteen vanuit het magazijn bij klanten geleverd. Uniek is dat de vrachtwagens zijn uitgerust met een zogenaamde elektrische stapelaar. Met behulp van deze extra investering kunnen bij de klant, in geval van meerdere orders in een zending, de orders worden afgestapeld of meteen in een bus van een stoffeerder geplaatst’’, aldus Gerrit van der Weerd, medeverantwoordelijk voor het eigen transport.

Om nog meer in te spelen op de behoeften van klanten heeft Cotap ook een eigen bestelbus aangeschaft. Met deze bus worden spoedleveringen gedaan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500