Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderboekenweek gaat op reis

Geplaatst op: 30 september 2019

Van 2 tot en met 13 oktober staat het thema ‘voertuigen’ centraal in de Kinderboekenweek onder het motto ‘Reis mee’ De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. “Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal”, aldus de organisatie.

Kinderboekenweek in Bibliotheek Zwartewaterland

Alle basisscholen in Zwartewaterland konden zich inschrijven met de groepen 1 t/m 4 voor deelname aan het ‘Reis met me mee festival’. De leerlingen gaan tijdens de Kinderboekenweek in hun lokale Bibliotheek in groepjes deelnemen aan een spelletjesfeest waarin voertuigen en boeken centraal staan. Zo is er een zoekplaat waarin diverse voertuigen moeten worden gezocht en de leerlingen gaan zich vermommen als losse treincoupé en transformeren zich dan met hun eigen groepje tot een heuse trein, die in de Bibliotheek specifieke boeken moet ophalen.

“Daarnaast vind je natuurlijk in al onze vestigingen de leukste boeken over voertuigen of boeken waarin het verhaal zich afspeelt in een voertuig. We hebben ze speciaal voor de Kinderboekenweek centraal bij elkaar gelegd, zodat je ze makkelijk kunt vinden en lenen! Denk maar eens aan ‘De fiets’ van Lucas Arnoldussen, ‘Ik reis de wereld rond’ van Annamarie Dragt, ‘De gele ballon’ van Charlotte Dematons en ‘Goede reis, opa!’ van Vivian den Hollander. Prachtige, informerende en spannende boeken over voertuigen.”

Ook kunnen kinderen een leuke kleurplaat ophalen, om thuis mee aan de slag te gaan en zijn ze in Bibliotheek Hasselt welkom op woensdagmiddag 9 oktober om 15.00 uur voor een poppenkastverhaal dat in het teken staat van voertuigen.

Tijdens de Kinderboekenweek starten we voor het eerst met voorlezen op de woensdagmiddag in de Sluuspoort. De eerste keer is op woensdag 2 oktober om 15.00 uur. Alle kinderen zijn van harte welkom om elke woensdag te komen luisteren naar een prachtig, spannend of leuk verhaal.

Spannende speurtocht

Omdat de Kinderboekenweek dit jaar 65 jaar is, wordt dit gevierd met een speurtocht door Nederland. In het Kinderboekenweekgeschenk ‘Haaientanden’ van Anna Woltz, probeert Atlanta van elf in 24 uur rond het IJsselmeer te fietsen. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Wanneer ze net begonnen is, knalt ze keihard tegen de fiets van Finley op. Hij is even oud als Atlanta en in zijn zak heeft hij een zakje met twee haaientanden…

Deze haaientanden staan voor geluk en vriendschap. Dat gelooft de moeder van Finley in het Kinderboekenweekgeschenk. Daarom willen we dit delen met kinderen door het hele land. Tijdens de Kinderboekenweek zijn in heel Nederland gesigneerde Kinderboekenweekgeschenken verstopt met daaraan vast een zakje met échte haaientanden! Vanaf 2 oktober vind je onder andere op www.kinderboekenweek.nl en www.bibliotheekzwartewaterland.nl hints om je te helpen het kinderboekenweekgeschenk en de haaientanden te vinden. Wie weet vind jij een boek met handtekening van Anna Woltz en échte haaientanden bij jou in de Bibliotheek of boekhandel!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500