Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Navaliaburcht maakt buiten sporten mogelijk

Geplaatst op: 8 oktober 2019

Zo’n 25 buurtbewoners en ruim 20 belangstellenden kwamen maandagavond af op de inloopbijeenkomst over Navaliaburcht outdoor-sports. Een aantal van hen stelde  kritische vragen, maar drijvende kracht Gerrit Eenkhoorn is positief gestemd.

Enkele buurtbewoners maakten zich zorgen over hangjeugd en geluidsoverlast die het terrein met zich mee zou kunnen brengen. Eenkhoorn kon in ieder geval die bezwaren wegnemen. “Er komt een digitale toegangspoort, waarmee we registreren wie er is en hoelang.” Ook deelde hij mee dat er camerabewaking zal zijn.

Op het terrein, waar nu nog een bmx-baan is, komen drie hindernisbanen, een klimwand en een bmx-baan met autobanden en boomstammen als obstakels. Bij de entree van het terrein wordt een kleine accommodatie neergezet. “Het is een uniek concept in Nederland”, zegt hij. “Dit is nergens te vinden.”

Een toegangspas is te verkrijgen door donateur te worden. Bewust kiest Eenkhoorn ervoor om het plan in een stichting onder te brengen, en niet in een vereniging. Het verenigingsleven staat onder druk, meent hij.

Samen met Johan Brouwer ontwikkelde hij het plan, waarover al geruime tijd nagedacht wordt. Achter hen staat nog een denktank. Ook is er een businessplan gemaakt, waarin ook ruimte is voor bedrijven.

Zij kunnen sponsor worden en zich daarmee toegang verschaffen tot het terrein voor bijvoorbeeld teambuildingsactiviteiten. Het Hoornbeeck College in Kampen is onlangs gestart met het geven van de opleiding beveiliging en wil eens per twee weken training gaan geven op de outdoor-sportslocatie.

“Over het algemeen waren de mensen positief”, blikt Eenkhoorn terug op de inloopavond. Hij is zich er terdege van bewust dat mensen iets achter hun huis, dus in het zicht, zullen krijgen. Omdat de obstakels vrij doorzichtig zijn, adviseerde de gemeente het plaatsen van een heg. Juist daarover bleken buurtbewoners niet al te positief. “Ik heb net m’n heg weggehaald”, vertelt een van hen. Ook dat was een van de doelen van de avond. “Dat mensen ook kunnen aangeven dat ze de heg bijvoorbeeld niet zo hoog willen”, zegt Eenkhoorn.

Aan het eind van dit jaar hoopt hij de financiering, al dan niet met subsidies, rond te hebben. Begin volgend jaar kan dan gestart worden met de inrichting van Navaliaburcht.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500