Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Harm en Riky Bosman vijftig jaar een echtpaar

Geplaatst op: 9 oktober 2019

7 oktober was voor Harm en Riky Bosman – Heldoorn een dag met een gouden randje. Zij mochten de dag gedenken dat ze vijftig jaar geleden in het huwelijk traden in het gemeentehuis van Genemuiden. Voor burgemeester Bilder aanleiding voor een bezoekje bij hen thuis in Genemuiden.

Hij feliciteerde het gouden bruidspaar namens de gemeente Zwartewaterland met deze mijlpaal.Harm, een geboren en getogen Gaellemuniger, kwam… op de Biestemarkt Riky Bosman uit IJsselmuiden tegen. Het was liefde op het eerste gezicht. Van het een kwam het ander en na drie jaar verkering zijn ze op 7 oktober 1969 in het huwelijksbootje gestapt. Het gezin kreeg twee kinderen, een zoon en een dochter. Later is de familie uitgebreid met 5 kleinkinderen.

Riky was voor haar huwelijk werkzaam op het gemeentehuis als typiste/telefoniste en later als verkoopmedewerkster in een damesmodezaak. Harm werkte voor zijn huwelijk in de bouw. Op zijn 26e is hij in dienst gegaan als gemeentebode bij de voormalige gemeente Genemuiden. Later bij de gemeente Zwartewaterland. Tot aan zijn pensioen is hij bij de gemeente werkzaam geweest.

Het echtpaar zit tot op de dag van vandaag niet stil. In zijn vrije tijd is Harm 1 of 2 dagen per week werkzaam bij de Dorcas winkel in Genemuiden. Daarnaast zet hij zijn talenten in als houtbewerker. Ook houdt Harm van vissen en fietsen. Riky is erg creatief. Ze mag graag handwerken en maakt poppen en beren. Ook begeleidt ze ouderen in de Meente met creatieve activiteiten.

In de zomer trekken ze er graag samen op uit. 6 weken Frankrijk is meestal de vaste prik. Samen struinen ze heel wat Franse rommelmarkten af. ‘We zijn dankbaar dat we 50 jaar huwelijk in goede gezondheid mogen beleven’ aldus Harm en Riky. Het huwelijksfeest wordt in kleine kring gevierd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500