Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente eist snelle verbeteringen op Tag-West

Geplaatst op: 9 oktober 2019

“De maat is vol”, zegt wethouder Albert Coster over de situatie op Tag West. Er zijn zoveel klachten van bewoners over de nieuwe wijk dat de gemeente juridische stappen neemt tegen de projectontwikkelaar. Die ontvangt de komende dagen een brief waarin de gemeente eist dat er snel verbeteringen komen.

Onlangs stond de Tagweg voor de zoveelste keer in het nieuws, maar volgens Coster is dat niet het enige probleem wat er speelt. “We krijgen alleen maar meer klachten van bewoners, bijvoorbeeld over de bestrating, te weinig groen, groenonderhoud, gebrek aan parkeerplekken, kuilen in de weg, de inrichting van de weg, problemen met de riolering, wateroverlast na regenbuien ga zo maar door. Die situatie is niet meer acceptabel. Daarom hebben we de ontwikkelaar gemeld dat we op korte termijn een oplossing willen. Om dit af te dwingen nemen we juridische stappen.”

In een brief krijgt de ontwikkelaar een dezer dagen de bevestiging daarvan. Volgens Coster heeft het bedrijf wel toegezegd dat het ook zo snel mogelijk een oplossing wil. Bij de Dijkkamer is nu enige actie zichtbaar. Na veel gesprekken is de ontwikkelaar eindelijk begonnen met straatwerk. “Ook bij de uitvoering constateren we nu weer veel problemen waar de bewoners de dupe van zijn.”

Op de Tagweg neemt de gemeente in afwachting van de actie van de projectontwikkelaar zelf vast actie. Daar komen op korte termijn de campingdrempels waar projectgroep De Juiste Weg onlangs om vroeg. Op welke plekken precies, wordt nog met de bewoners afgestemd.

De gemeente zit al jarenlang in een lastig parket op Tag-West. Alle grond is namelijk verkocht aan de projectontwikkelaar, waardoor er weinig stokken zijn om mee te slaan. De situatie is nu zo hoog opgelopen dat de gemeente kiest voor een juridische aanpak.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500