Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Thuisdammers’ zetten zich in voor Zwartewaterland Helpt

Geplaatst op: 9 oktober 2019

Een damavond voor ’thuisdammers’ bij De Pompe heeft maar liefst 1400 euro opgeleverd voor Zwartewaterland Helpt. Die organisatie zet zich dit jaar voor kinderen met ernstige brandwonden. Petrit Sterenberg en Daniell Middelveld van Zwartewaterland Helpt kregen woensdagmiddag de cheque overhandigd door Henk Klasen.

“Wat een prachtig bedrag”, zegt Sterenberg als hij hoort hoeveel geld er aan de Kamperzeedijk is opgehaald. Het is min of meer de eerste actie voor Zwartewaterland Helpt, al is er tijdens het Euifeest in zijn café al met de pet rondgegaan. Langzamerhand werkt de organisatie weer toe naar de bekende radiomarathon in december. “Onze bekendheid wordt steeds groter, dat merken we ook aan deze actie. De organisatie las over ons via onze pr-kanalen en vind dat we een mooi doel steunen.”

Tapijtwereld en Vloerenmarkt organiseerden eind september deze damavond voor huisdammers. Maar liefst 36 spelers waren aanwezig aan de Kamperzeedijk. Johan van Dieren kwam uiteindelijk na veel spannende partijen als winnaar uit de bus van 32 spelers. In de overgebleven poule zaten wat geoefende dammers en deze poule werd gewonnen door Dirk van de Sluis.

Nadat de aangeboden prijzen waren uitgereikt werd de avond afgesloten met een verloting. Een vast onderdeel van deze avond waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Ook hiervoor waren de prijzen beschikbaar gesteld, zodat de gehele opbrengst netto was. De opbrengst van de verloting was reeds €450, maar als klapstuk kwam er nog een verkoop bij opbod. Sani4all had hiervoor een prachtige regendouche beschikbaar gesteld.

De verkoop overtrof alle verwachtingen. Van Dalfsen bouw was de eerste koper voor €250, maar stelde het item opnieuw beschikbaar voor de verkoop.  Na nog drie keer te zijn verkocht en terug geschonken mocht zich de vijfde koper zich eigenaar noemen van de regendouche.

Als laatste ging een prachtige vleesschotel onder de hamer. Arend van de End was hierbij de hoogste bieder. Al met al een eindresultaat van €1416. Een prachtig resultaat voor het goede doel. “De organisatie en Sany4all: bedankt voor de mooie avond en het beschikbaar stellen van de prijzen. Uiteraard iedereen die financieel heeft bijgedragen heeft om tot dit mooie resultaat te komen. De technische organisatie was in handen van damclub O&O”, aldus de organisatie.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500