Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Negende theaterwandeltocht in Klooster

Geplaatst op: 14 oktober 2019

De Theaterwandeltocht in Sint Jansklooster is zaterdag 26 oktober toe aan de negende editie. Ook deze aflevering kiest de organiserende Christelijke Oranje Vereniging Sint Jansklooster (COV) weer voor een ruim aanbod aan toneel. “Dit jaar zijn er meer dan tien acts. Bijna alle bouwgroepen van het jaarlijkse Corso doen weer mee”, vertelt voorzitter Hoege Heetebrij namens de COV.

Sint Jansklooster is een echt wandeldorp. Wie ’s avonds over de wegen rond het dorp rijdt, komt altijd wandelaars tegen. Dat was de begingedachte van de Theaterwandeltocht. De wandeling trekt jaarlijks tussen de 750 en 1000 deelnemers. Met deze tocht heeft Sint Jansklooster er naast de Kloostermarkt en het jaarlijkse Corso een bijzonder evenement bij. De organisatie hoopt dit jaar opnieuw een bezoekersrecord van meer dan 1000 wandelaars.

De opzet blijft verder grotendeels gelijk. Voor wie het nog niet weet: de wandeltocht van vijf kilometer leidt in de duisternis langs mooie locaties en onderweg genieten deelnemers van levendig theater en ander vermaak.

Belangstellenden kunnen tussen 18.30 uur en 20.00 uur vertrekken bij restaurant Het Wapen van Utrecht in Sint Jansklooster. Onderweg is er koffie, thee of ranja met een versnapering. Deelnemers moeten er rekening mee houden dat een deel van het parcours over onverharde paden gaat. Na afloop staat voor iedereen een warme kop soep klaar. Leden van de COV lopen gratis mee, niet-leden betalen 2,50 euro per persoon aan de start.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500